El SME no veu “lògic ni adequat” retirar la segona pistola que pot tenir un agent davant el “context d’alerta terrorista” actual

El Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) s’oposa que es retiri als agents l’arma de foc personal en cas de baixa i ha impugnat de forma parcial per la via administrativa la nova instrucció que així ho estableix, de finals de maig. Es tracta d’una instrucció que el director general de la Policia, Albert Batlle, va signar després de l’assassinat masclista d’una dona a Sant Feliu de Llobregat el 14 d’abril a mans del seu excompany, un mosso que portava un mes i una setmana de baixa i que va utilitzar la pistola reglamentària per cometre l’homicidi.

Concretament, el SME ha impugnat l’article 3.1, que recull que quan la durada d’una incapacitat temporal es prevegi superior als 30 dies es retirarà l’arma reglamentària i qualsevol altra emparada amb la llicència. El SME no veu “lògic ni adequat retirar la segona arma que pugui tenir un agent per protegir-se a ell i a la família en les hores i jornades lliures de servei” davant el “context d’alerta terrorista”.

El SME afirma en un comunicat que tampoc troba “gens lògic ni adequat” la retirada de la segona arma en els casos en què la baixa “no tingui res a veure amb malalties incloses en l’àmbit mental” i critica que, segons la instrucció, per “una simple operació de genoll, una pulmonia de llarga durada o trencament de clavícula ja et poden retirar l’arma”. La instrucció 8\/2016, de 24 de maig, va ser la reacció de la direcció general de la Policia al crim masclista a Sant Feliu de Llobregat.

En una compareixença al Parlament l’endemà mateix de signar-la, Batlle va explicar que l’objectiu era “regular de manera més estricta” el procediment per retirar la pistola als agents en casos d’incapacitació temporal després que un mossos que estava de baixa assassinés la seva excompanya sentimental.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here