El Ministeri de Foment ha fet arribar una proposta de soterrament de les vies del tren que l’Ajuntament santfeliuenc ha qualificat d’inassumible pels greus problemes que crea al conjunt de la ciutat. El consustori baixllobregatí proposa continuar treballant sobre el projecte constructiu aprovat l’any 2010 per arribar a consensuar un nou projecte 

Després d’una anàlisi de la proposta per part dels serveis tècnics municipals, el dimecres 22 de juny la Junta de Portaveus s’ha pronunciat unànimement en contra de la proposta del Ministeri per considerar-la inassumible per les conseqüències que tindria per al futur de la ciutat. 

En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, ha explicat a Ràdio Sant Feliu que la nova proposta de Foment “no soluciona el problema i en genera de nous”. A més, ha dit, com “soterra només un terç de la via del tren, entre la biblioteca i el Centre Cívic Les Tovalloles, continuaríem tenint una ferida oberta a la ciutat que seria per sempre”. Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.

Què proposa el Ministeri de Foment:

  • Soterrar les vies únicament entre el c/ Montserrat i la riera de la Salut, és a dir, contempla només un terç del que preveia el projecte de 2010.
  • Desaparició del actual pas del c/ Montserrat.
  • La proposta no contempla el pas de la canonada d’aigües pluvials de la riera de la Salut, el que originaria un greu problema d’inundacions.
  • La construcció es preveu en trinxera, és a dir, aixecant pantalles de diferents mides a banda i banda de les vies. Per tant, manté i accentua la cicatriu urbana enmig de la ciutat.
  • Fa impossible la prolongació del Trambaix fins a l’estació i la seva continuïtat fins a Molins de Rei.
  • Preveu una durada de les obres de 18 mesos, dels durant quals 14 mesos la circulació de trens entre Sant Feliu i Molins de Rei quedaria interrompuda. El transport alternatiu serien busos llançadora entre els dos municipis. 

L’Ajuntament per la seva part proposa continuar negociant sobre la proposta de soterrament de l’any 2010 per arribar a un acord, si s’escau, per permeti reduir els costos, principal escull de l’última proposta del Ministeri, sempre i quan resolgui els problemes urbans existents, sense originar-ne de nous. En aquest sentit properament l’Ajuntament es reunirà amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb la intenció de consensuar una posició conjunta. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here