La nova bèstia de la Companyia General del Foc, anomenada Pepa, va ser la protagonista de l’acte d’inauguració de la Festa Major celebrat ahir dimarts, als jardins del Museu de Gavà. Avui és dia de Sant Pere, és festa local i Gavà s’omple d’activitats per celebrar el dia del seu patró

Els jardins del Museu han estat, un any més, l’escenari on s’ha donat la benvinguda a la Festa Major d’estiu. L’acte, es va celebrar ahir dimarts al vespre i va ser en aquesta ocasió, un xic més especial del que acostuma a ser, ja que va servir per presentar en societat la nova bèstia de la Companyia General del Foc de Gavà.

Es tracta de la Pepa, una figura construïda, en part, sobre l’estructura de la primera anguila creada per l’entitat en els seus inicis, l’any 1982, sobre la qual hi cavalca una divertida bruixa que representa l’ànima del grup. Segons el seu president, Ramon Llonch, “la figura, amb aspecte una mica lletjot i un posat entremaliat, és un homenatge a la Pepi Sáiz, qui tot i ja no estar entre nosaltres la seva ànima segueix viva”.

Aquest nou personatge, que passa a ampliar la col·lecció del bestiari popular local, va oferir una petita mostra del que és capaç de fer, i és que, a més de llançar foc també escup aigua, una filigrana que, per al representant de la Federació del Bestiari el Baix Llobregat, que també hi era present, “és sorprenent i supera el que podríem imaginar”.

Justament aquesta entitat, unida a les locals dels Tres Tombs, la Casa de València, Tinc un Somni, l’esbart dansaire Brugués, Accede, Òmnium Cultural, l’Associació Espanyola Contra el Càncer i l’Associació d’Artistes Urbans de la Casa Gran van apadrinar La Pepa. Aquesta darrera entitat, que amb prou feines té un any de vida, expressava la seva “satisfacció per poder participar activament de la festa, no només amb organitzant activitats com l’Street Fest, sinó perquè hem tingut l’oportunitat de treballar directa en la creació de la figura ajudant a pintar-la”.

L’esplai El Mamut també va estar present en aquest acte, del qual, deien, “ens plau poder seguir implicats amb la recuperació del Drac Mon, la bèstia de foc que els Infernals van batejar el 2011”.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, després de “convidar tothom a gaudir de la Festa” va agraïr “la gran feina que fan les entitats del municipi per fer possible l’organització de moltes de les activitats”, i va assegurar que “és un plaer poder donar a la benvinguda a la Pepa, que d’alguna manera, simbolitza aquest esperit col·lectiu de tantes persones que treballen per mantenir viva la cultura popular a la ciutat. Crec que Sant Pere és una bona oportunitat per gaudir i fer ciutat”.

Avui, Dia del Patró i festa local

Avui, Diada de Sant Pere, és festa local a Gavà en honor al Patró i com és tradició és farà el tradicional ofici religiós la parròquia de Sant Pere, a partir de les 11 hores. La missa estarà amenitzada amb les actuacions de la Coral Sellarès que interpretarà la Hadyn acompanyats de 2 solistes, 4 músics i un organista. També farà actuarà l’esbart Brugués amb totes les seccions amb la dansa del punta i taló i la Moixiganga d’Algemesí

La plaça Josep Tarradellas, de la seva banda, acull l’exposició “Ser refugiat d’Acnur”, una instal·lació que reflexiona sobre es efectes de la guerra i mostra la vida en un camp de persones refugiades

Altres propostes de la jornada, són la sessió matinal de cinema familiar i gratuït a les 11.30 hores a l’Espai Maragall amb la projecció dels Minions i a la tarda, a les 17.30 hores amb l’activitat Jocs Toc Toc a la Torre Lluc on durant tres hores els infants podran gaudir de jocs gegants tradicionals i d’habilitats fets amb portes reciclades.

Consulteu el Programa de la Festa Major: ProgSantPere16.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here