Antoni Poveda, alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, inaugura el nou òrgan de mobilitat, que congrega el teixit associatiu i veïnal, empreses i el món universitari i professional

Ahir dilluns, a la tarda, més de 180 experts en mobilitat van participar en la constitució oficial del Consell de Mobilitat de l’AMB, un nou òrgan consultiu metropolità que neix amb la voluntat d’aglutinar tots els agents socials de la metròpolis implicats en la mobilitat i assentar les bases d’una manera sòlida i consensuada per dibuixar i fer realitat, entre tots, una mobilitat metropolitana molt més neta i sostenible.

“És un lloc de trobada, de consulta i de participació dels diferents agents, organismes i entitats vinculats a la mobilitat, així com la ciutadania. En aquest àmbit és necessari un ampli consens, i cal disposar d’un espai on tothom hi estigui representant i hi tingui veu”, explica Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En aquesta línia, Poveda recorda l’impacte directe que genera la mobilitat en la qualitat de l’aire i la qualitat de vida dels 3,2 milions de persones que resideixen a la metròpolis.

Teixit associatiu i veïnal, empreses i món universitari

El Consell de Mobilitat de l’AMB, la creació del qual està contemplada en la Llei de la mobilitat de Catalunya, compta amb un total de 208 representants permanents i està previst que es reuneixi de manera ordinària dos cops l’any. Entre les més de dues-centes persones que el componen, hi ha un representant de cada municipi metropolità, un representant de cada grup polític metropolità i desenes d’associacions i federacions. Entre aquestes darreres, destaquen la Federació Catalana de Ciclisme, el Bicicleta Club Catalunya (BCC), l’Assemblea Catalana d’Entitats de la Bici, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, entre d’altres.

També formen part del Consell universitats com la UAB, UPC, UB i UPF, i diferents col·legis professionals, com el Col·legi d’Ambientòlegs, el Col·legi de Metges de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Industrials o el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, entre d’altres. Les grans empreses del sector, com Nissan, Renault, Siemens, Intra, BMW, també hi són presents.

Compromís de la Mobilitat Neta i PMMU

Un dels objectius del Consell de Mobilitat de l’AMB és desenvolupar el Compromís per la Mobilitat Neta, un decàleg de 10 iniciatives i mesures concretes impulsades per l’AMB amb la finalitat de reduir la contaminació ambiental i acústica i promocionar l’ús de la bicicleta i dels vehicles no contaminants a la metròpolis.

Paral·lelament, l’altre gran objectiu del Consell de Mobilitat és impulsar i desenvolupar, amb el suport de tots els seus membres, les propostes i iniciatives del Pla Metropolità de Mobilitat Urbana (PMMU), que marcarà les estratègies de mobilitat sostenible per al període 2015-2021 pel que fa a la mobilitat de persones i mercaderies. Justament ahir, en el marc del la sessió de constitució del Consell, se’n va presentar la Diagnosi.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here