Avui dijous es manifestaran per rebutjar diversos projectes, com la reforma del Polígon Centre perquè alerten que perjudicarà l’activitat econòmica

L’Agrupació No Especulem Viladecans exigeix al govern municipal que freni els plans urbanístics que té damunt la taula i els revisi incorporant les aportacions ciutadanes. El moviment veïnal es manifestarà aquest dijous per expressar l’oposició frontal al desenvolupament de la transformació del Polígon Centre, ja que asseguren que serà perjudicial pels 2.500 treballadors de la zona, alertant que el canvi de model urbanístic provocarà la fugida d’empreses. Alhora, els veïns també rebutgen la construcció d’un gran edifici a l’antic poliesportiu del centre i no volen permetre els set pisos d’alçada en un bloc d’habitatges al carrer Josep Pallach, previst inicialment per a tres plantes. La manifestació arrencarà a les 18 h al Parc de Can Xic.

L’Agrupació No Especulem Viladecans –formada per la Plataforma en Defensa del Polígon Centre i l’Associació de Veïns la Taxonera-, acusa el govern de desenvolupar una “especulació desenfrenada”. Per això, la portaveu de l’entitat opositora a la reforma del polígon industrial, Txell Llorach, insta l’executiu local a revisar els plans urbanístics “amb participació ciutadana, que sigui de veritat”. En el cas del Polígon Centre, el moviment veïnal demana aturar la Modificació Puntual del Pla General Metropolità, que apunten que preveu requalificar el sol, obrir nous vials, canviar els usos i permetre l’obertura d’hotels.

Llorach recorda que hi ha 2.500 persones que treballen en aquesta zona, i assegura que algunes companyies ja han abandonat les naus pel temor als perjudicis que els pugui comportar els canvis urbanístics pel que fa als usos empresarials.La portaveu de la Plataforma admet cal “modernitzar” el polígon, ja que no s’hi han fet grans inversions des de fa 50 anys, però alerta que la transformació plantejada supera les necessitats bàsiques dels treballadors de la zona. “És la primera vegada que es planteja una reestructuració d’aquest tipus en un polígon que té activitat, ja que normalment aquests canvis es fan en zones de cap a caiguda, però aquí hi ha un 70% de naus ocupades”, assegura Llorach. Rebuig a grans blocs de pisos de nova construcció.

Pel que fa al poliesportiu del centre, l’agrupació veïnal demana que les instal·lacions es mantinguin i que el govern reconsideri l’enderroc, ja que asseguren que, si no, Viladecans perdria “un equipament esportiu de referència”. Els opositors recorden que, a l’espai on ara hi ha aquestes instal·lacions, l’Ajuntament hi preveu la construcció d’un edifici de vuit plantes per ajudar a finançar la nova zona esportiva del municipi.

Al mateix temps, els veïns tampoc accepten que tiri endavant el bloc de set pisos d’alçada al Carrer Josep Pallach. El moviment ciutadà ha batejat la finca com a ‘edifici de la vergonya’, i reclama insistentment que no es superin els tres pisos d’alçada, com recollia el planejament urbanístic del barri.

Critiquen els set pisos perquè consideren que “afecta la qualitat de vida dels veïns”, i que produeix un impacte visual perjudicial.Sobre aquest bloc, l’agrupació de veïns de Viladecans contrària al desenvolupament urbanístic proposa a l’Ajuntament que redueixi l’alçada i indemnitzi l’empresa constructora amb nous terrenys, a canvi dels metres quadrats restats del bloc.El rebuig als canvis del Polígon Centre i als blocs del poliesportiu i del carrer Pallach són els motius que centraran la protesta ciutadana d’aquest dijous a la tarda. La previsió és que la manifestació acabi a la plaça de la Vila, coincidint amb la finalització de la Junta de Portaveus. Els convocants volen que l’alcalde Carles Ruiz els rebi per entregar-li un document amb les seves reivindicacions.

Tot i que la manifestació es centra en rebutjar tres projectes, l’Agrupació No Especulem Viladecans també s’oposa a altres plans urbanístics que té en marxa el govern de Viladecans. Són el Pla Urbanístic de Llevant, que preveu edificar diversos habitatges a la zona de les Oliveretes i el del Delta, que demanen frenar per preservar l’espai natural del Delta de Llobregat. Finalment, respecte el pla que ha d’endreçar l’obertura del centre comercial outlet Neinver, els veïns exigeixen que “no suposi desenvolupar un model de ciutat enfocat al turisme”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here