Aquest vespre s’obre al públic l’ExpoArt, del Col·lectiu d’Artistes Vicentins

El pastisser vicentí Eugeni Muñoz, de la Pastisseria Muñoz, serà l’encarregat de llegir el pregó de la Festa Major d’estiu. Serà avui, a partir de dos quarts de deu de la nit, a la plaça de la Vila. Tot seguit hi haurà la fogonada, a càrrec de Josep Maria Delgado, i la Tabalada i plantada de la Colla de Diables Àngels Diabòlics. La formació realitzarà el Correfoc en el qual participaran el Mamut Venux, la bèstia Griu d’Artesa i els Diables de Sant Andreu de la Barca.

El pregó i el correfoc són alguns de la desena d’actes previstos per avui d’entre els quals destaquen dues exposicions. Per una banda, s’inaugurarà la vint-i-unena edició de l’ExpoArt, del Col·lectiu d’Artistes Vicentins. Per l’altra, al Forn Romà es podrà visitar fins al 30 de juliol ‘Una història de gegants’, de la Colla Gegantera i Grallers de Sant Vicenç dels Horts.

Pregoner 

Eugeni Muñoz va rebre el 2013 el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador que atorga la Generalitat de Catalunya. Muñoz és químic de formació i també disposa d’una gran capacitat per crear nous productes i adaptar els tradicionals. Segueix una metodologia pròpia en els processos d’elaboració, com ara la realització de pastissos de llarga durabilitat, i sempre comparteix el seu coneixement amb els joves i realitza actuacions en l’àmbit social.

PROGRAMA DE FESTA MAJOR DEL DIVENDRES 22 DE JULIOL

17 h. ExpoForn 2016: “Una història de gegants”, a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Sant Vicenç dels Horts. Es podrà visitar del 12 al 30 de juliol. Horari especial fins a les 21 h i els dies 23, 24 i 25 de juliol, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Forn Romà (sota la Biblioteca Municipal Les Voltes).

18.30 h. Espectacle infantil amb la Cia. Vermut, que presenta l’espectacle de circ Ni cap ni peus. Pista Polivalent Municipal Francesc Macià (carrer de Sant Miquel)

19.30 h. Obertura al públic d’ExpoArt, 21a exposició, del Col·lectiu d’Artistes Vicentins. Es podrà visitar el dia 22 fins a les 21 h i els dies 23 i 24 de juliol, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.

21.30 h. Inauguració de la Festa Major d’Estiu 2016 amb la lectura del pregó a càrrec del pastisser de Cal Muñoz, Eugeni Muñoz i Colomer, va ser nomenat per la Generalitat Millor Jove Artesà Alimentari. Fogonada a càrrec del col·laborador Josep M. Delgado.

21.45 h. Tabalada i plantada. Una colla convidada acompanyarà la nostra Colla de Diables Àngels Diabòlics perquè els més petits puguin acostar-s’hi sense por.

22 h. Correfoc amb la Colla de Diables Àngels Diabòlics. Aquest any acompanyarà el nostre Mamut Venux la bèstia Griu d’Artesa i els diables de Sant Andreu de la Barca. Sortida de la plaça de Sant Jordi; recorregut pels carrers de Plaça Catalunya, Riu, Barcelona i Dr. Robert i arribada a la plaça de Narcís Lunes. En arribar a la plaça de Narcís Lunes (a les 23 h, aprox.), sarau de foc a càrrec de les colles participants en el correfoc. (S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc).

22.15 h. Estiu de Cultura. 7è Festival de Jam-session, amb combos dels alumnes de l’Escola Jam Session i Geni Barry Sextet JCLV.

23.30 h. Ball de Festa Major amb La Chatta.

00.30 h. Concert de pop i rumba catalana amb Trast

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here