Ecologistes en Acció ha tornat a donar a les platges del Remolar i La Pineda el distintiu de Platges Verges per quart any consecutiu. Aquestes platges baixllobregatines son les úniques de la demarcació de Barcelona que ostenten aquest guardó

La setmana passada es van lliurar els distintius de la VII Edició de Platges Verges 2016 amb l’objectiu de valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del medi ambient, els esforços de municipis i entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i l’alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

A l’acte de lliurament hi van assistir diversos alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores dels diferents municipis participants en aquesta VII edició del guardó, així com també de les entitats conservacionistes que han participat en projectes de regeneració i protecció d’aquestes platges.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que va actuar com a amfitrió del lliurament dels premis d’enguany.

Els municipis que han obtingut el guardó “Platges Verges” d’Ecologistes en Acció han estat:

L’Ametlla de Mar amb 7 guardons a les platges del Torrent del Pi, Santes Creus, L’Estany Podrit, L’Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l’Àliga.
Tarragona amb 5 guardons a les platges de Cala Fonda, Calabecs-Roca Plana, Cala Jovera, Cala dels Capellans-Cala Romana i La platja Llarga.
Deltebre amb 3 guardons a les platges de La Bassa de L’Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar.
Alcanar amb 2 guardons a les platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu.
Viladecans amb 2 guardons a les platges de La Pineda de cal Francès la Platja del Remolar.L’Ampolla 2 guardons per la Platja de Cala Maria i la platja dels Capellans
Creixell 1 guardó per la platja del Gorg de Creixell
Torredembarra 1 guardó per la platja dels Muntanyans i un guardo per la Platja del Canyadell compartit amb Altafulla.
Altafulla 1 guardó per la platja del Canyadell compartit amb Altafulla.
Sant Carles de la Ràpita 1 guardó per la Platja del Trabucador.
Amposta 2 guardons per la Platja dels Eucaliptus i La Platjola
Sant Jaume d’Enveja 1 guardó per la Platja del Serralo.

Així, les platges de Viladecans es consoliden, no tan sols com les úniques platges del Baix LLobregat amb el guardó d’Ecologistes en Acció, sinó de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, fet que els confereix un caràcter únic.

“És el quart any consecutiu que reben el premi, ja que aquestes platges mereixen una atenció especial i nosaltres les cuidem amb molt amor. Estem molt contents per aquesta distinció”, explicava Daniel Gutiérrez, regidor de Medi Natural. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Medi Ambient, José Luís Atienza, va apuntar que “el litoral de Viladecans és una explosió de vida” i reafirma el seu compromís perquè “aquesta important riquesa natural es mantingui i s’ampliï perquè les platges de Viladecans continuïn sent un exemple per a tota l’àrea metropolitana”.

A més, cal destacar que hi ha un augment progressiu tant del nombre de platges com de municipis que opten a aquest guardó. Aquest any han optat tres municipis més que a l’edició anterior de 2015 un total de 12, i en quant a platges guardonades s’ha passat de 23 de l’any anterior a les 28 platges d’enguany.

A més, les dues platges així com la resta de les de Viladecans –les de La Murtra i La Pineda– han estat premiades amb el segell de qualitat turística Sicted, promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme i lliurat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here