Aquest estiu des d’elBaix.cat ens preocupem per els més animals de la casa. Al Baix Llobregat, com arreu, hi ha milers de mascotes a les llars, que són un més de la família. És per això que hem apostat per dedicar l’agost a donar consells a diari sobre la cura dels vostres gossos, gats, conills, periquitos, tortugues, peixos, etc etc etc. Esperem que en gaudiu!!

Adoptar un animal implica una responsabilitat, però a més, hem de tenir en compte l’espai del que disposem a casa per a allotjar-lo. També s’ha de considerar si hi ha nens a casa, perquè hi ha mascotes més aconsellables que d’altres per deixar sota la seva responsabilitat.

• Els gossos i els gats són les mascotes més comunes, però des del moment en què els portem a casa hem de començar a educar-los, perquè la seva convivència amb la resta dels membres de la família sigui més agradable. A més, és important tenir en compte el temps del que disposarem per estar amb ells, ja que, en el cas dels gossos, a més cal treure’ls a passejar. Fins i tot s’ha de valorar què farem amb ells quan arribin les vacances, si ens els podem emportar o si tenim algú de confiança que se’l pugui quedar uns dies.

• Les tortugues d’aigua requereixen que els donem unes atencions especials d’higiene i alimentació per què la seva closca no pateixi cap tipus de lesió o infeccions. Necessiten disposar d’un hàbitat adequat amb terra i aigua, que estigui sempre molt net, així com prendre el sol.

• Els petits rosegadors, com hàmsters, conills, cobais… són mascotes molt actives que poden passar la major part del temps dintre de la gàbia i no requereixen tantes atencions com altres mascotes, a més són més resistents a les malalties. Però, és important que mantenim la seva gàbia neta i que els proporcionem sempre aigua fresca i menjar, que pot ser a base de pinso i complementar-se amb fruita i verdura.

Font: Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here