Suport multitudinari a la campanya contra l’actual gestió de la caça al delta del Llobregat. Els peticionaris volen portar més enllà la seva reivindicació i exigir el canvi d’una llei que consideren “il·legal”

Més de 90.000 firmes han exigit una moratòria en els permisos excepcionals de caça, que posen en risc a persones i espècies protegides en un espai natural únic.

Aquest suport serveix de recolzament a la campanya de la Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat iniciada a Change.org, on s’ha posat de manifest la repulsa ciutadana a la gestió dels danys en l’agricultura que està duent a terme la Generalitat de Catalunya al Delta del Llobregat.

La repercussió de la campanya ha fet que creixi el malestar en els consistoris de la zona, i la Plataforma ha tingut coneixement de què alguns partits ja s’estan plantejant presentar mocions als ajuntaments perquè es trobin solucions alternatives.

Aquests dies s’ha sabut que fins i tot les societats de caçadors de Sant Boi i el Prat han anat més lluny i han denunciat irregularitats en aquesta gestió de la caça.

D’altra banda, la Plataforma ha manifestat el seu interès a traslladar la seva queixa al Parlament, perquè es rectifiqui l’articulat de la Disp. Add, 23a de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de Mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, on s’introdueix una norma que permet la declaració d’emergència cinegètica, simplement amb una possible “previsió” de danys.

Aquest “matís” dóna peu a que en tot el país els nostres camps es puguin convertir en un gran vedat privat on, en la pràctica, no s’exigeix ​​ni es controla què es caça, en contra de directives europees de conservació de la natura (d’obligat compliment per als estats membres) i tornant “a la més recalcitrant política franquista d’extinción de alimañas”, ha declarat José García, membre de la Plataforma.

De moment la Plataforma no té cap resposta per part de l’Administració al·ludida, i es planteja demanar una reunió amb la màxima responsable d’aquesta gestió, la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per a lliurar-li les signatures i exigir una moratòria i un procés participatiu i transparent per a la resolució del problema.

La Plataforma ha reiterat el seu agraïment al gran suport rebut, que posa de manifest la gran sensibilitat social cap a aquest espai natural després d’haver sobreviscut a l’amenaça d’Eurovegas.

Font: Plataforma S.O.S. Delta del Llobregat

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here