El curs escolar als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona ha començat aquest dilluns amb 551.605 alumnes matriculats. Són 21.141 menys que ara fa un any. La davallada es constata gairebé a totes les etapes, a excepció de l’ESO, que incrementa l’alumnat a la majoria de territori. Pel que fa a nous equipaments, al Baix Llobregat destaca l’Institut de Pallejà, on estrenen una ampliació de l’edifici basada en un consum energètic mínim

Els alumnes que començen el curs als municipis del Baix Llobregat són 15.263 estudiants menys que l’any passat. 

Per etapes, a la nostra comarca l’Educació Infantil és la que ha registrat la caiguda més significativa, amb 23.206 alumnes inscrits aquest setembre, 1.196 menys que fa un any. Per contra, a l’ESO s’ha disparat la matrícula i avui han iniciat les classes 35.333 estudiants, 1.296 més que al curs passat.

Finalment, hi ha 53.872 alumnes a Primària i 18.273 a ensenyaments post-obligatoris. D’altra banda, al Baix Llobregat es posa en marxa una de les construccions més destacados aquest curs pel Departament d’Ensenyament: L’Institut de Pallejà.

Pallejà inaugura, doncs, una ampliació de l’edifixi de l’institut, basada en un consum quasi zero, gràcies a diverses mesures d’estalci i eficiència energètica. Per exemple, s’ha dissenyat un sistema especial de ventilació pels mesos de calor alhora que es preveu poder aprofitar l’efecte hivernacle durant la temporada de fred.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here