Esplugues ha condemnat amb un minut de silenci l’assassinat masclista d’una veïna del municipi. També s’ha realitzat un ple extraordinari on s’ha refermat un posicionament unanim de protesta i s’ha acordat decretar un dia de dol, suspenent els actes previstos per avui de la Festa Major de Sant Mateu -que començava aquest vespre- i s’ha convocat a la ciutadania a una concentració de rebuig a la violència masclista, per a aquesta tarda a les 19 hores, davant del consistori 

Veïns i autoritats s’han concentrat aquest divendres a la una del migdia davant l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per guardar un sentit minut de silenci en record de la veïna de 33 anys morta a ganivetades ahir dijous al vespre presumptament a mans de la seva parella. 

La plaça de l’Ajuntament ha aplegat desenes de veïns i alumnes de l’escola Natzaret, on estudia la filla de la víctima, per condemnar la violència masclista i donar suport als familiars i amics de la dona morta. 

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha lamentat que el dia 15 de setembre “quedarà marcat per sempre per l’assassinat de la Flori per la violència masclista”. 

Finalitzat el minut de silenci, s’ha celebrat un ple extraordinari on s’ha acordat decretar un dia de dol, suspendre els actes previstos per avui de la Festa Major de Sant Mateu, que començava aquest divendres, i convocar una manifestació ciutadana aquest vespre a les portes del consistori.

A banda de les autoritats municipals, veïns del municipi i nombrosos alumnes de l’escola Natzaret, també s’han sumat al minut de silenci l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i el de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, que d’aquesta manera han volgut condemnar la mort de la dona i fer costat als veïns d’Esplugues.

Abans del minut de silenci, l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha reclamat un pacte d’Estat per lluitar contra la violència masclista, una xacra, ha recordat, que “cada cinc dies es cobra la vida d’una dona a l’Estat a mans de la seva parella”. En aquest sentit, Díaz s’ha compromès “a treballar amb totes les nostres energies perquè fets com la mort de la Flori no es tornin a produir”.

Finalitzat el minut de silenci, s’ha celebrat un ple municipal extraordinari on s’ha decretat un dia de dol oficial i l’anul·lació de tots els actes institucionals i festius previstos per aquest divendres coincidint amb l’inici de la Festa Major de Sant Mateu.

L’assassinat de la veïna d’Esplugues, de 33 anys, es va produir ahir dijous als volts de les nou del vespre i alertats pels veïns, els Mossos d’Esquadra es van acostar al domicili on van trobar en un habitatge del primer pis el cadàver de la dona amb ferides d’arma blanca i el de l’home també greument ferit. 

Malgrat que inicialment l’ACN va informar que la filla de la víctima estava al domicili en el moment dels fets, fonts pròximes al cas han aclarit que la nena, de 4 anys, estava amb el seu pare.

Aquest matí, els Mossos d’Esquadra han detingut l’home de 49 anys, parella de la dona, com a presumpte autor de l’homicidi. Segons fonts judicials, el pressumpte autor dels fets no havia estat denunciat prèviament per la víctima. L’home, que ahir va ser ingressat a l’Hospital de Bellvitge, passarà a disposició judicial quan el seu estat de salut ho permeti.

Font: Ajuntament d’Esplugues i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here