L’edició 2016 a Catalunya de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren aquest cap de setmana. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimioni al Consell d’Europa va decidir dedicar l’edició d’enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials

El lema suggerit és Patrimoni de tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

Al Baix Llobregat, la capital de la comarca Sant Feliu ofereix en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni ofereix dues activitats per a aquest diumenge 18 de setembre. En concret, a les 12 h, tindrà lloc una visita guiada al Palau Falguera i, a les 13 h, es farà una altra visita guiada per descobrir el patrimoni modernista de la ciutat. 

Les persones interessades a fer les visites s’han d’inscriure prèviament, ja sigui trucant al telèfon 93 666 35 27 o bé enviant un correu electrònic a visitespf@llobregat.info. 

El Palau Falguera i els seus jardins, que daten del segle XVII, és un dels indrets que es podrà visitar. En la ruta guiada es repassarà la història d’aquest conjunt històric que va ser propietat del marquès de Castellbell, descendent de Jaume Falguera.

D’altra banda, la ruta modernista de Sant Feliu proposa conèixer més de 25 espais, entre els quals destaquen diverses cases del passeig Nadal, el carrer Joan Maragall o el passeig Bertrand, així com la plaça de l’Estació o el cementiri municipal, entre d’altres. 

Al web www.santfeliu.cat/ruta es poden consultar els continguts audiovisuals de la ruta. Per exemple, utilitzant la tecnologia de Realitat Augmentada (RA), es poden visualitzar els punts de la ruta des d’un dispositiu mòbil amb (smartphone o tablet) amb informació addicional sobre la pantalla.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here