Els pratencs superen el Lleida per 87 a 70 i aconsegueixen aquest títol per segona vegada consecutiva

El Club Bàsquet Prat es va proclamar diumenge, per segona vegada consecutiva, campió de la Lliga Catalana de Bàsquet de categoria LEB, en vèncer el Lleida per 87 a 70 a la pista Joan Busquets del CEM Estruch. Aquesta victòria arriba a una setmana de l’inici de la lliga regular.

Cal dir que el CB Prat va sortir dubitatiu al primer quart potser per la pressionant defensa dels de Borja Comenge i de fet només va anar per davant al marcador amb el 2-0 inicial, després sempre va ser l’Actel Força Lleida qui va comandar el marcador.

Uns efectius Hermet i Demetrio s’encarregaven de marcar les diferencies mentre que els pratencs feien aigua amb uns desdibuixats Forcada i Moix. Van ser precisament Sesé i Nikolc, dues de les noves adquisicions, que amb dos triples cadascun d’ells van evitar que els mals no fossin majors. El quart es va tancar amb 19-24 pels de la Terra Ferma i amb Sesé 7 punts i Nikolic amb 6 els millors atacants.

Al segon quart i malgrat no variar massa la decoració, els de Comenge van mantenir les diferencies però Ortega i Forcada van començar a aparèixer al parquet tot just quan el Lleida prenia la màxima diferencia (25-36). Pep va anotar pràcticament 9 punts consecutius i Forcada va repartir fins a 7 assistències. El resultat es va ajustar i els potablava van marxar als vestidors veient de molt a prop als visitants (37-39). Ortega amb 9 punts el malson dels visitants.

El tercer assalt va ser de clar color pratenc i els de Roberto van continuar castigant sobretot des el llançament exterior amb un Sesé molt atrevit, amb dos triples més, que van captivar la parròquia potablava. Ara, Forcada ja manava i el comandant Ros feia servir la seva autoritat. Els del Delta, tancaven el parcial amb un +12 (61-49), que feia justícia al que s’estava veien. La nova sensació Marc Sesé amb 8 punts es convertia en el màxim anotador.

Al darrer parcial i amb el Lleida tocat, el CB Prat va aprofitart per noquejar-lo definitivament i van ser ara Pep i un gran Xabi López-Aróstegui els encarregats de donar el cop de gràcia. El Prat es va situar al voltant de la vintena de diferència i finalment el marcador va assenyalar un 87-70 que donava als de Roberto, la segona Lliga Catalana LEB consecutiva. López Aróstegui amb 9 punts i Pep Ortega amb 7 van ser els millors atacants.

CB Prat 87. Ortega (18), Costa (3), López-Aróstegui (13), Moix (2), Ros (11), Forcada (10), Amo, Sesé (17), Nikolic (13).

Actel Força Lleida 70. Hermet (12), Rupnik (5), Rivas (3), Nevels (5), Feliu (3), Rubin de Celis (10), Bergada (5), Martí (8), Mbaye (4), Sevillano (10), Garcia, Demetrio (5).

Font: Ajuntament del Prat i CB Prat