Arriba la tardor i ens porta de bracet una nova convocatòria del Dia Mundial dels Ocells, que celebrarem enguany el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre. Una excel·lent ocasió per apropar-nos al món de les aus, aquests companys del nostres paisatges que ens hi aporten vida, color i alegria. Cants, reclams, veus, refilets… què impensable el Planeta sense les seves melodies!

El Dia Mundial dels Ocells és la principal celebració participativa que organitza BirdLife Internacional a escala mundial, i que a nivell català està coordinat per SEO/BirdLife Catalunya. Els espais naturals del Baix Llobregat es vesteixen de gala per a l’ocasió, una benvinguda a la tardor molt especial.

Collserola

Com ja va sent tradicional, el Parc Natural de Collserola s’afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb diferents propostes que, ben segur, us faran descobrir, aprendre i gaudir. Són activitats gratuïtes i per a tots els públics i es fan a diferents llocs del Parc.

El dissabte dia 1, al Centre d’Informació podreu passejar tot descobrint els ocells del Parc de Vallvidera, acompanyats per l’equip de Guies del Parc. També visitar l’exposició d’escultures, aquarel·les i xilogravats de Sergi Ricart, un artista de Cerdanyola del Vallès enamorat de la fauna. L’exposició s’allargarà fins l’11 de desembre.

L’activitat central serà diumenge 2 d’octubre a Can Coll CEA on es celebrarà La Festa dels Ocells. Des de les 10.30h fins a les 14h es podrà participar en tallers, xerrades, exposicions, jocs, manualitats… Us recomanem especialment el taller “Escoltant la natura” amb Eloïsa Matheu, l’exposició d’en Sergi Ricart i també conèixer els nous amagatalls (hydes) de la Feixa dels Ocells. La jornada acabarà amb la música de la cia. Pengim-penjam.

Precisament aquest primer cap de setmana d’octubre acaba la Campanya de seguiment de la migració de rapinyaires, al Parc de Collserola, que ja va per la 28è edició. Al Turó de la Magarola trobareu ornitòlegs del Parc que us ajudaran en les identificacions. Ja s’han comptabilitzat cap a 1.000 àguiles, aligots, falcons, esparvers… El repte d’enguany serà veure si es superen els 2.500 avistaments de la campanya del 2015, un any excepcional!!

Delta del Llobregat

El nostre Delta també celebra el primer cap de setmana d’octubre el Dia Mundial dels Ocells amb un cap de setmana ple d’activitats lúdiques als espais naturals de la Murtra i el Remolar-Filipines, organitzades per el Consorci per a la Protecció i Gestió del Delta del Llobregat, amb el suport de diversos ajuntaments de la zona.

Així, aquest dissabte 1 d’octubre es faran d’11 a 13 hores diverses activitats relacionades amb els ocells a la zona de l’estany de la Murtra. Durant el matí els assistents podran veure una sessió d’anellament científic d’aus i veure com s’alliberen ocells, a més de participar de visites guiades.

També hi haurà una sortida matinal diumenge al Remolar, de 9 a 13h, per gaudir de l’anellament i alliberament d’aus, tallers de cant d’ocells, visites guiades… La commemoració ens recorda la importància d’aquest espai natural com àrea de descans i alimentació per a les aus enmig de la ruta migratòria del litoral mediterrani, que cal preservar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here