L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha donat llum verda a la construcció d’un centre comercial de 25.000 metres quadrats. Els opositors al anomenat pla Caufec reclamen una consulta ciutadana que decideixi el futur del projecte

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat va aprovar aquest divendres la concessió de la llicència d’obres per construir un centre comercial de més de 25.000 metres quadrats al barri de Finestrelles, a tocar de la Diagonal de Barcelona. 

Inclòs en el pla urbanístic Porta de Barcelona, congut també com a pla Caufec, està impulsat per la constructora belga Equilis que hi invertirà 120 milions d’euros.

L’Ajuntament d’Esplugues ha confirmat que la constructora, que va comprar una parcel·la de gairebé 60.000 metres quadrats el 2015, va sol·licitar fa mesos els permisos d’obra i que no ha estat fins ara que se’ls ha concedit perquè encara estaven pendents de l’inici de les obres d’urbanització de la zona que havia de tirar endavant la Junta de compensació que gestiona els terrenys formada pels seus propietaris, entre ells el mateix consistori. Les obres consisteixen en urbanitzar els carrers, soterrar les línies d’alta tensió i construir el clavegueram, entre d’altres.
El moviment veïnal a Esplugues de Llobregat contra el pla Porta Barcelona, també conegut com a pla Caufec, ha contraatacat amb rapidesa després de l’anunci de l’Ajuntament d’Esplugues, en que es donava llum verda no sols a l’inici de les obres del centre comercial a l’àrea de Ca n’Oliveres, sinó també de la construcció de 33 habitatges a tocar del Parc Natural de Collserola. 

Ens aquests pocs dies, els membres de la plataforma ‘No al Pla Caufec-Porta BCN’, han recollit més de 600 signatures per obligar que en el ple municipal del proper 19 d’octubre es debati una proposta que contempla, entre d’altres qüestions, la celebració d’una consulta ciutadana amb una pregunta binària per conèixer l’opinió actual dels veïns. 

Eulàlia Herranz, membre de la plataforma, recorda en declaracions a l’ACN que el pla Caufec “no respon al model de ciutat que volen els veïns” i que “lluitaran fins el final” per aturar-lo definitivament. “Ja que no ho ha aturat la justícia ho intentarem aturar amb la pressió veïnal”, afegeix.
Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here