Durant tot aquest mes d’octubre la ciutat acull un seguit d’activitats per reconèixer la lluita per la defensa dels drets humans i per sensibilitzar la ciutadania 

Gavà dedica el mes d’octubre a divulgar i defensar els drets humans amb el GavaMón, una proposta renovada que, més enllà del cinema, aquest 2016, presenta diferents disciplines artístiques i activitats variades. 

Dijous passat, La Casa Gran va esdevenir l’espai on els joves van poder conversar amb Jeihhco Castaño, un dels activistes del grup d’internacionals que aquests dies són a Catalunya dins l’acció de Ciutats Defensores dels Drets Humans. 

Gavà com un dels municipis implicats en aquest projecte va organitzar una xerrada amb aquest jove colombià que defensa la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín, on una gran part de la població són famílies desplaçades pel conflicte armat. 

Castaño impulsa a través del hip hop la recuperació de la memòria, la dignificació i el treball amb joves per tal d’oferir-los alternatives de vida que no passin per la violència armada tan present encara en aquests barris. Tot seguit, i ja a la plaça Major, es va fer una actuació de rap i hip hop pels Drets Humans amb el colombià acompanyat d’artistes locals.

D’altra banda, aquest dijous al matí, a l’Espai Maragall i dins aquest projecte s’ha programat una xerrada adreçada als i les joves dels centres de Secundària amb 3 activistes dels drets humans. 

Concretament, hi participarà Valdenia Paulino, advocada i activista contra la pobresa i contra la violència als barris més marginals de Brasil, Essam Daod, psiquiatra palestí fundador de la Humanity Crew, ue ofereix ajuda d’emergència als refugiats que arriben a les illes gregues i Victor Ochen fundador al 2005 de l’African Youth Initiative Network (AYINET) per ajudar nenes violades i nens mutilats per la guerra i donant suport a les víctimes obligades a cometre atrocitats durant la guerra.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here