La Fundació Comparte, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, organitza aquest 9 d’octubre d’11 a 20 hores, la tercera edició d’Estels per la Pau, una jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social. A través d’activitats artístiques, educatives i d’entreteniment, es pretén compartir amb les famílies un espai de solidaritat des del qual reclamar la pau al món. La platja de Castelldefels serà l’escenari d’un acte que se celebrarà de manera simultània a 100 ciutats d’arreu del món.

Des de fa més de 30 anys, cada segon diumenge d’octubre se celebra el ‘Dia Internacional Estels per la Pau’ (One Sky, One World), un esdeveniment recolzat per les Nacions Unides i la Unesco que fa servir l’estel com a símbol multicultural per promoure l’enteniment entre els pobles, la justícia social i el diàleg per la convivència.

Catalunya és una de les comunitats que s’ha adherit a la cita, gràcies a la iniciativa de la Fundació Comparte i a la col·laboració de nombroses entitats i voluntaris. Per tercer any consecutiu, la localitat de Castelldefels serà l’encarregada d’acollir la jornada, habilitant a la platja un espai de 500 m2 on es realitzaran activitats de tot tipus, adreçades especialment al públic infantil. Així, al llarg de tot el dia, els participants podran gaudir de tallers de construcció i decoració d’estels, un jardí del vent (estels estàtics a la sorra), vols acrobàtics d’estels gegants, exhibició de balls o tallers de maquillatge, entre d’altres.

Els promotors esperen superar l’èxit de la passada edició, en què van participar 1.500 persones i es van fer volar més de 500 estels, la majoria elaborats pels propis nens en els tallers formatius. L’objectiu principal és que els infants reflexionin sobre el concepte de la pau i, amb l’ajuda dels pares i educadors, deixin per escrit als estels els seus missatges i desitjos de pau.

Programa de la jornada

Activa la teva Pau. Difusió de projectes de Cooperació i Pau desenvolupats per la Fundació Comparte.

Tallers d’estels (11.00 a 14.00 hores i 16.00 a 19.00 hores). Pintarem, muntarem i farem volar els estels, tot involucrant els nens i les famílies per tal que construeixin el seu estel amb un missatge de pau. Es duran a terme diversos concursos al llarg del dia.

Activitats artístiques. Muntarem un escenari on es realitzaran actuacions artístiques i musicals, buscant sempre la participació activa del públic.

11.00 – 12.30      Funky polinesi, amb Vanessa Garcia

12.30 – 13.30      Mag Churrimongui

13.30 – 14.00      Paranoia Studi, amb Move in Vein

15.40 – 17.00      Hip Hop i Ball oriental, amb Jaradansa

17.30 – 18.00      Zumba, amb Mariana Zumba

18.30 – 19.40      Swing Maniacs

20.00 – 20.30      Paranoia Teatre

Vola per la Pau. La associació Barcelona Estels, el club Mira Mira i l’equip acrobàtic Vortex hi participaran amb 10 estels gegants i 40 estels artístics.

Demostració de vol. Diferents tipus de vol a càrrec d’especialistes i associacions d’aficionats als estels de Catalunya, com ara Barcelona Estels i El Ventilador, autèntics professionals d’aquesta matèria.

El Jardí del Vent. Animals, plantes, organismes i figures elaborats amb materials molt lleugers “ballen” amb el vent i conviuen en harmonia dins d’aquest particular jardí plantat a la sorra de la platja.

Volem per la Pau. Es proposaran volades massives al llarg del dia.

Taller de maquillatge i zona d’inflables. Els més petits podran pintar-se la cara gràcies a l’entitat Estels de Colors i saltar a les instal·lacions que habilitarem a la plaça de les Palmeres.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here