Més d’un centenar de persones simbolitzen la lluita contra l’estigma associat a les malalties mentals amb una concentració sota el lema “Abraçades que uneixen”. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Proyecto VOZ, un estudi recent que ha analitzat les necessitats de les persones amb esquizofrènia/psicosi i els seus familiars i que assenyala, entre altres assumptes, que les relacions afectives són vitals. L’esdeveniment es suma a les accions organitzades per l’Ajuntament de Sant Boi i el Clúster Salut Mental Catalunya pel 10 d’octubre

Barcelona, 6 d’octubre. Amb motiu al Dia Mundial de la Salut Mental, el proper 10 d’octubre a les 12 h a la plaça de Catalunya de Sant Boi, Proyecto VOZ (el primer estudi a Espanya que analitza de primera mà les necessitats de les persones amb esquizofrènia/psicosi i els seus familiars), en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i el Clúster Salut Mental Catalunya, impulsa la iniciativa solidària “Abraçades que uneixen”, que té com a objectiu lluitar contra l’estigma associat a aquest trastorn, que actualment afecta a 400.000 persones a tot l’Estat. A l’acte assistirà la regidora de Salut Comunitària i Serveis Socials, Salut González.

Així doncs, un centenar de persones solidàries amb la causa, membres de diferents entitats de salut mental i familiars crearan una cadena i s’uniran en una gran abraçada conjunta com a símbol de suport a les persones que conviuen diàriament amb aquest trastorn.

Aquesta iniciativa és un pas més per donar difusió a les conclusions de l’estudi recentment presentat Proyecto VOZ, que ha analitzat la realitat diària de les persones amb esquizofrènia/psicosi i els seus familiars, i que assenyala, entre altres temes, que pel 90% dels enquestats la major preocupació és tenir cobertes les necessitats afectives amb família, parella o amics.

Sant Boi amb la salut mental.

L’acte se suma a altres iniciatives de la ciutat. Així, el dia 10 amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental està prevista una jornada a Can Massallera que comptarà amb una fira d’entitats, on participaran una vintena d’associacions, i on es presentarà la Taula de Salut Mental, amb l’assistència de l’alcaldessa Lluïsa Moret.

DIA: dilluns 10 d’octubre de 2016HORA: 12.00h

LLOC: Plaça Catalunya

08830 Sant Boi De Llobregat

 

Possibles portaveus:

Eduard Vieta– Cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia Hospital Clínic de Barcelona i un dels autors de Proyecto VOZ

Jordi Cid – Psicòleg clínic. Coordinador de Programes de la Xarxa de Salut Mental i Adiccions deles Comarques de Girona (IAS) i un dels autors de Proyecto VOZ

Marta Sánchez Bret – Cluster Manager del Clúster Salut Mental Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here