El ministre de l’Interior en funcions assegura des del Baix Llobregat que l’executiu presidit per Carles Puigdemont “ha deixat en molt mal lloc els catalans”. Fernández Díaz qualifica d'”indigents culturals” els que associen la festa nacional espanyola amb el colonialisme i el franquisme

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, que aquest dimarts ha presidit els actes de celebració de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, ha qualificat de  “ridícul” que el Govern enviés el passat mes d’agost una carta a l’ONU i al Consell d’Europa denunciant la persecució de polítics. 

Fernández-Díaz ha recordat que l’estat espanyol, que és membre del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, “se’l reconeix com una gran democràcia” i que el fet que un dirigent d’una institució tant important com és la Generalitat enviï una carta denunciant que s’estan violant drets humans i que s’està perseguint per exercir drets democràtics “és una broma” que deixa els catalans “en molt mal lloc”. “Es pot fer el ridícul de moltes maneres i aquesta n’és una”, ha reblat el ministre.

El ministre de l’Interior en funcions també ha criticat que quan cada dia moren milers de persones arreu del món víctimes de la fam i d’autèntica persecució política, és “una falta de respecte” que un govern com el català que “es salta la llei per aconseguir els seus objectius” denunciï suposades vulneracions dels drets humans. “S’ha de ser més responsable. L’ONU té problemes més seriosos dels que ocupar-se”, ha afegit.

Fernández Díaz, ha reclamat des de Sant Andreu de la Barca, “respecte” al govern municipal de Badalona per als milions de catalans i espanyols “que no veuen en el 12-O un genocidi cultural”. 

Aquí, ha afegit que associar la festa nacional espanyola amb un genocidi cultural a Amèrica només es pot fer “des de la més absoluta indigència cultural” perquè, a diferència del que van fer altres nacions europees, Espanya va apostar pel mestissatge i no per “crear reserves d’indis”. 

Fernández Díaz creu que la voluntat de l’Ajuntament de Badalona d’obrir les oficines d’atenció al ciutadà el 12-O “és una decisió pròpia de la CUP” que reflecteix un cop més la contradicció que suposa que “els partits antisistema gestionin el sistema”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here