Torna el Festival més entranyable, el que arrenca rialles i somriures a grans i petits. Cornellà acull durant una setmana més de 100 pallassos i pallasses per omplir els carrers i els escenaris d’humor amb la 17a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat, ‘Memorial Charlie Rivel’

Aquesta edició tindrà lloc des d’avui fins al 23 d’octubre, i destaca per la gran quantitat d’espectacles al carrer que conformen el programa, especialment durant el cap de setmana. Tampoc faltarà la carpa del Festival, a la plaça de Catalunya, amb cinc gales destinades a tota mena de públics (les familiars, una gala especial de pallasses, la inauguració amb convidats com Johnny Melville, Jango Edwards o Tricicle…). I als escenaris, noms com Leo Bassi, Pepe Viyuela, o la companyia francesa L’Entreprise, destaquen a la programació.

Nas d’or

El Festival va néixer per homenatjar la figura de Josep Andreu, ‘Charlie Rivel’, el pallasso català més internacional que acabava de morir. Se celebra cada dos anys des de 1984 i avui dia està considerat el màxim exponent a Catalunya i Espanya de la creació artística en aquest sector. En un acte previ a la inauguració, el Festival reconeixerà amb el Nas d’Or honorífic a Dimitri (1935-2016), clown suís que va actuar a la primera edició del Festival, i que va morir fa poques setmanes. 

Dimitri ha estat un dels artistes suïssos més populars. Barreja de pallasso, mim, i mestre d’arts circenses, era conegut com el Chaplin suís. En anteriors edicions van ser guardonats, entre d’altres, Tortell Poltrona, Mary Santpere, Arturo Castilla, Leo Bassi, Monti i Emilio Aragón “Miliki”.

1a Convenció del Món del Pallasso

Aquest any com a novetat, la ciutat de Cornellà acollirà, dins del marc del Festival Internacional de Pallassos, la 1a Convenció Internacional del Món del Pallasso que pretén ser un espai de trobada i de diàleg entre els representats d’aquest ofici artístic, una excusa per estar junts, compartir experiències i posar en valor la seva professió.

Durant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d’aquest món participaran en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions… tot posant en comú les seves idees en torn tres grans temes: la Declaració Universal dels Drets dels Pallassos, el seu codi deontològic i com volen que sigui el festival dedicat a aquesta professió.

La gala inaugural 

La Gala Inaugural de la 17ª edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà, memorial Charlie Rivel, es celebrarà demà 18 d’octubre a les 21 hores a la Carpa de la plaça de Catalunya de Cornellà i que dirigirà Tortell Poltrona, director artístic del FIP. Per accedir-hi cal invitació. 

Una gala especial amb alguns dels participants d’ara fa 32 anys, els pallassos que van actuar en la primera edició del Festival com en Jango Edwards i en Johnny Melville, acompanyats d’alguns dels millors pallassos del panorama nacional i internacional com Pepe Viyuela, Los Excéntricos, Claire Ducreux, Paute i Capitano i amb la participació especial d’ El Tricicle. A més, compta amb l’acompanyament dels mossos de pista: Senyoreta Titat & Marta Carbayo.

Seguint aquest enllaç trobareu la web del festival on es detalla tota la programació i activitats dels propers dies 

Font: Ajuntament de Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here