Durant tot el cap de setmana Cornellà ha tingut una agenda atapeïda d’espectacles als carrers, a la carpa i als esceneranis de la ciutat, que culminen avui per celebrar el darrer día del Festival més entranyable, el que arrenca rialles i somriures a grans i petits. Més de 100 pallassos i pallasses han visitat aquesta la 17a edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 

Aquesta edició, ha destacat per la gran quantitat d’espectacles al carrer que han conformat el programa, especialment durant el cap de setmana, adreçada al públic familiar. S’han pogut veure companyies nacionales i internacionals, especialistes en mim, malabars, salts i caigudes, números clàssics i d’altres més innovadors. Tot s’hi val quan es tracta d’aconseguir que el públic entri en el joc i gaudeixi de l’espectacle.

I recordeu que a la plaça de Catalunya hi ha la carpa del Festival, amb les gales familiars. I als escenaris, noms com Leo Bassi, Pepe Viyuela, o la companyia francesa L’Entreprise, que destacaven enguany a la programació. A més a més, com cada any, el Festival va ser present a les escoles i, per primera vegada, a les residències i casals de la gent gran.

Avui, Festa Ball Final amb els pallassos

I després d’uns dies de posar-ho tot cap per avall, toca acomiadar-nos com cal d’aquests convidats tan especials. Hi haurà un fi de festa espectacular, amb músics, pallassos i artistes convidats per ballar sense parar, encapçalats per Joan Garriga i La Troba Kung-Fú i Tortell Poltrona, director d’aquesta edició i l’encarregat d’escampar els pallassos per tots els racons de la ciutat. Serà avui diumenge 23, a les 17.30 h, a la plaça Francesc Macià. Aquí teniu la programació d’avui:


Nas d’or

El Festival va néixer per homenatjar la figura de Josep Andreu, ‘Charlie Rivel’, el pallasso català més internacional que acabava de morir. Se celebra cada dos anys des de 1984 i avui dia està considerat el màxim exponent a Catalunya i Espanya de la creació artística en aquest sector. 

En un acte previ a la inauguració, el Festival va lliurar el Nas d’Or honorífic a Dimitri (1935-2016), clown suís que va actuar a la primera edició del Festival, i que va morir fa poques setmanes. Dimitri ha estat un dels artistes suïssos més populars. Barreja de pallasso, mim, i mestre d’arts circenses, era conegut com el Chaplin suís. En anteriors edicions van ser guardonats, entre d’altres, Tortell Poltrona, Mary Santpere, Arturo Castilla, Leo Bassi, Monti i Emilio Aragón “Miliki”.

1a Convenció del Món del Pallasso

Aquest any com a novetat, la ciutat de Cornellà va acollir, dins del marc del Festival Internacional de Pallassos, la 1a Convenció Internacional del Món del Pallasso que va ser un espai de trobada i de diàleg entre els representats d’aquest ofici artístic, una excusa per estar junts, compartir experiències i posar en valor la seva professió. 

Durant tres dies, pallassos i pallasses i tots els professionals d’aquest món van participar en vermuts musicals, taules rodones, xerrades i projeccions… tot posant en comú les seves idees entorn tres grans temes: la Declaració Universal dels Drets dels Pallassos, el seu codi deontològic i com volen que sigui el festival dedicat a aquesta professió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here