Del 3 al 6 de novembre, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell impulsa el programa Fem Dansa, un circuit municipal de conferències i espectacles amb l’objectiu de reforçar i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició d’àmbit nacional i fomentar la contractació de la dansa catalana. La iniciativa encaixa en el marc del Pla Integral de la Dansa de la Generalitat de Catalunya

‘Fem Dansa’ s’inicia com a programa pilot a quatre municipis: Martorell, Alcover, Palamós i Tremp. Forma part del Pla Integral de la Dansa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en consens amb el Mercat de les Flors, el Festival Sismògraf, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i l’Associació de Companyies. 

Proposen “dur a terme un pla d’accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, crear ocupació de qualitat i fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa i les arts del moviment”, ha dit el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.

Explica Dansa

El dijous 3 de novembre (19.00h) a l’auditori del Centre Cultural, el ballarí Toni Jodar impartirà una conferència per entendre millor la dansa moderna i contemporània. Jodar difondrà el llenguatge de la dansa, a través d’unes eines i uns continguts que facilitin la lectura i la identificació dels diferents elements que configuren una coreografia i un espectacle. 

Explicarà “el coneixements bàsics de la història de la dansa moderna i contemporània, per entendre com, paral·lelament al gènere clàssic, s’han desenvolupat altres llenguatges”, ha dit Corral. La conferència forma part del projecte Explica Dansa, que el ballarí va iniciar l’any 2002, per la necessitat que es va detectar en el públic de saber i entendre millor la dansa en general i, en particular, la dansa moderna i contemporània.

Blai López

Tot seguit, el martorellenc Blai López oferirà la coreografia de dansa contemporània Eternitat. Blai López té 14 anys i amb només 6 va començar a formar-se com a ballarí en diferents disciplines, primer a Martorell i després a Olesa. 

Al setembre, va començar a estudiar segon d’ESO a l’Institut del Teatre de Barcelona. El jove martorellenc ha obtingut aquest any la Medalla d’Or en les proves de dansa clàssica que realitza la Royal Academy of Dance de Londres.

‘La consagració de la primavera’

El divendres 4 de novembre, al Teatre El Progrés, la companyia Roger Bernat ens portarà la seva versió de La consagració de la primavera, d’Ígor Stravinski, “qui va crear un dels ballets més importants del segle passat, a partir del qual Pina Bausch va realitzar una coreografia històrica”, ha apuntat Corral. 

Una coproducció del Teatre Lliure i Elèctrica Produccions (Barcelona), Festival Instal·laccions, Ajuntament de Cambrils i Festival Transversales (Mèxic) amb el suport del programa del Fons de la Unió Europea a Mèxic. L’entrada costa 6 euros pel públic general i 4 euros per a menors de 25 anys i majors de 65.

‘Tu vas tomber’ cia Moveo

La companyia Moveo presentarà, dissabte 5 de novembre (12.00 i 13.00h) al Mercat Municipal Les Bòbiles, Tu vas tomber, un espectacle “festiu per a tots els públics que barreja ficció i realitat. Transgredeix la línia entre aquell qui observa i aquell qui és observat”, ha subratllat. 

El xou estableix una relació molt propera amb els actors, que es va fonent fins que l’espectador es converteix en espectador i l’actor es converteix en un reflex interior de l’espectador. Un treball sobre les relacions tenses que es creen entre nosaltres.

Escoles de dansa de Martorell

El regidor també a fet èmfasi en la implicació de les escoles de dansa de Martorell que, a les 17.30h a la plaça de l’Església, faran una exhibició de ball. Hi participarà Espai Dansa, Baila Descalza, Dance Move, Dance Art Factory, Dansa Asala, Martorell Salsera, Dansa El Progrés, i l’Escola de New Dance del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

‘Quan tanco els ull’ cia Mons Dansa

Diumenge 6 de novembre (12.00h), es podrà gaudir de Quan tanco els ulls de Mons Dansa, al Teatre El Foment. Segons el regidor és un espectacle “inspirat en el treball de l’escriptor i il·lustrador Jimmy Liao, dirigit a tots els públics, que ens aproparà a aquests mons íntims on anem quan les coses no van bé”, a aquests mons imaginaris on trobem la seguretat, on es respira tranquil i es camina a poc a poc. 

Uns mons plens de color, de formes màgiques i insòlites, on tot és possible. Per a aquest espectacle les entrades pels adults costen 6,50 euros i per als nens 6 euros.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here