En marxa la Mostra de Còmic de Cornellà, que s’allargarà fins al 27 de novembre

En marxa la Mostra de Còmic de Cornellà, que s’allargarà fins al 27 de novembre

Aquest divendres 4 de novembre, a les 20 h, a la sala d’exposicions del Castell de Cornellà, tindrà lloc el lliurament de premis del 32è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, un concurs adreçat a joves talents de tot el territori nacional amb edats entre els 12 i els 30 anys

Aquest projecte va néixer l’any 1985 i que té com a objectiu impulsar aquest tipus d’expressió cultural. El concurs atorga un total de 8 premis en diferents categories. Durant l’acte de divendres, es lliurarà també el 23è premi “Ivà” Mariel Soria, millor historietista professional 2016, i s’inaugurarà la mostra dels treballs participants al concurs.

D’aquesta manera, començarà a la ciutat un mes dedicat al còmic, a l’expressió del novè art -com se l’ha denominat en determinats cercles artístics-, a la imaginació i a la cultura. 

Més de 30 propostes, entre exposicions, tallers, xerrades o projeccions ompliran la ciutat amb les darreres novetats i de la mà de destacats autors i editorials del món del còmic. 

Espais com les biblioteques, els centres cívics, equipaments juvenils, centres d’ensenyament, mercats i carrers reuniran a autors i obres de prestigi i també a autors novells. L’objectiu és promoure aquesta activitat artística i donar oportunitats al jovent que es vol dedicar a aquest món.

Avui 3 de novembre s’inaugura la primera activitat de la Mostra, amb l’exposició d’Ana Oncina”Comienzos”, a l’Espai d’Art Moritz, a les 20 hores. On es podrà contemplar la trajectòria d’aquesta jove autora eldenca i el seu treball com a dibuixant de còmics i il·lustradora. 

A més, hi haurà exposicions de l’autor local KNY Smile, de representants de l’Escola Joso, d’autors de la talla de Manel Fontdevila i dels 25 anys d’Amaníaco, del col·lectiu “Autoras de Cómic” i una xerrada amb Rubén del Rincón.

La Mostra de Còmic significa per a Cornellà la dedicació de tot un mes a gaudir de l’univers del còmic, amb l’organització d’una programació diversa que arribi a tothom, petits i grans, ja que, encara que el concurs estigui dirigit al jovent, la Mostra vol arribar a tota la ciutat, a tots els racons i en moltes modalitat i propostes.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt