L’empresa biotecnològica nord-americana Accelerate Diagnostics, especialitzada en la detecció de resistències als antibiòtics, ha obert a Castelldefels la seu de la companyia a Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica, fet que suposarà la creació de 25 nous llocs de treball qualificats fins a finals d’any. Es tracta d’un projecte d’inversió que ha comptat amb el suport de la Generalitat a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ

La companyia, amb seu central a Tucson (Arizona), està especialitzada en diagnòstics in vitro. Específicament, en l’àmbit de la microbiologia clínica, on identifica els bacteris i analitza la seva susceptibilitat als antibiòtics, davant la gran problemàtica de les resistències microbianes i la de les infeccions adquirides als hospitals.

Accelerate Diagnostics ha desenvolupat un nou sistema automatitzat anomenat Accelerate Pheno, que amb una anàlisi de sang és capaç d’optimitzar el tractament en determinar en menys de 7 hores les resistències d’una persona als antibiòtics. La companyia treballa per poder analitzar en un futur amb altres tipus de mostres com la respiratòria o la d’orina, per exemple.

Amb aquesta nova tecnologia, basada en la biologia molecular i fenotípica per la identificació i la susceptibilitat respectivament, la companyia vol contribuir a la lluita contra les malalties infeccioses bacterianes, com la sèpsia, i també la lluita contra la resistència als antibiòtics. Segons l’empresa, a nivell mundial cada any moren més persones per infeccions bacterianes greus com la sèpsia que les ocasionades pel càncer de mama i pròstata junts.

Des de Catalunya, Accelerate Diagnostics coordinarà els estudis sobre la qualitat dels resultats amb l’aplicació clínica –en col·laboració amb diversos hospitals europeus i experts en aquest àmbit- i comercialitzarà aquesta tecnologia per la regió d’EMEA. També oferirà un servei d’atenció al client a través d’una estructura de suport tècnic i científic i un centre de formació. 

De fet, segons el vicepresident executiu i cap de la regió d’EMEA d’Accelerate Diagnostics, Joan Martín, tenen “forts plans d’expansió pels propers exercicis”.Per Joan Martín, l’empresa va triar Barcelona perquè és “una ubicació adequada per atreure el millor talent humà, tant tècnic i científic, com de professionals d’aquest sector clínic”. 

A més, ha assegurat que “les infraestructures de Barcelona són adequades per a una projecció sobre Europa, Orient Mitjà i Àfrica”. “L’esperit positiu, lluitador, emprenedor, innovador, avantguardista i fins i tot atrevit de la nostra companyia s’identifica amb Barcelona”, ha subratllat.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here