El Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona va proposar rebaixar les tarifes d’abastament d’aigua aplicables a tots els usuaris metropolitans. L’aplicació d’aquesta reducció serà immediata en les factures del mes de desembre

La Comissió de Preus de Catalunya va ratificar fa uns dies l’acord del Consell Metropolità d’aplicar una reducció del 2,4% en el preu de la tarifa mitjana de l’aigua als municipis de l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona abastits per Aigües de Barcelona.

L’aplicació d’aquesta reducció serà immediata en les factures del mes de desembre.

La Comissió de Preus de Catalunya ha pres aquesta decisió després d’avaluar la reclamació presentada per la companyia i haver consultat l’Agència Catalana de l’Aigua i l’ÀMB sobre el procediment seguit.

En termes globals l’aplicació d’aquesta mesura significarà un estalvi anual de 12 milions d’euros per a la ciutadania. Aquest import, traslladat a les factures d’aigua, representarà un estalvi mitjà de 8 euros a l’any.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l’AMB i regidor d’Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona, vadeclarar  que “aquest és el primer pas cap a una tarifa més justa, i si bé la reducció immediata és petita, indica el canvi de tendència després d’anys de pujades continuades en el preu, que han suposat un augment de gairebé el 70%”.

L’empresa mixta operadora, Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA), va presentar a l’AMB una revisió de tarifes que implicava, en la línia de creixement dels anys anteriors, un augment d’un 1,6% en l’import de la tarifa.

L’AMB és l’administració competent en els municipis de l’àmbit territorial metropolità, Barcelona entre ells, per informar de les tarifes, que ha d’aprovar posteriorment la Comissió de Preus de Catalunya.

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here