El proper divendres, 25 de novembre, l’Auditori del Palau Falguera acull la VII Jornada sobre l’ús del català a la justícia. A partir de ponències, debats i taules rodones es mirarà de donar resposta a per què s’utilitza poc el català a la justícia

A la inauguració de la jornada, a partir de les 9.30 h, participaran el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó; l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca; i el degà del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu, Miquel Rodríguez.

A les 10 h, la professora titular de dret constitucional de la Universitat de Barcelona Eva Pons impartirà la ponència “L’oficialitat lingüística, declaracions constitucionals i implicacions jurídiques i pràctiques” i a continuació es generarà un debat sobre la qüestió. 

A partir de les 11.30 h, tindrà lloc la taula rodona “Ens falten eines? Ens falta voluntat?”, en què participaran l’exdiputada del Parlament de Catalunya, Gemma Calvet; el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Daniel Bartomeus; el fiscal Josep Aniol; i l’advocat i expresident dels Joves Advocats de Catalunya, Ismael Campos. Moderarà la taula la redactora de Tribunals d’El Punt Avui Mayte Piulachs. La cloenda anirà a càrrec del degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa Josep Canício, a partir de les 13.45 h.

La jornada, organitzada pel Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana amb la col·laboració de la Generalitat i del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu, és gratuïta. Cal confirmar assistència als telèfons 93 666 15 07 o 93 487 50 68 o enviant un missatge a l’adreça serveilinguistic@cicac.cat. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here