El gruix de la Indústria musical del directe de Catalunha es va reunir ahir en una de les cites més importants del calendari musical del país. Músics, mànagers, promotors, representants, periodistes, programadors públics i privats i autoritats van participar en una gala dels Premis ARC reivindicativa, on es va mostrar el muscle d’una de les indústries culturals més potents del país

LES GIRES DE SOPA DE CABRA, MANEL, ELS CATARRES I LOVE OF LESBIAN (SANT VICENÇ DELS HORTS), GRANS TRIOMFADORS DE LA NIT JUNTAMENT AMB ELS PREMIS A BARNASANTS COM A MILLOR FESTIVAL I A LES PROGRAMACIONS MUSICALS DE L’ATLÀNTIDA DE VIC I DE LA FESTA MAJOR DE TERRASSA

La gala, que va durar dues hores, va entregar 17 premis i va ser capaç d’emocionar al públic assistent amb les paraules de Lluís Llach als seus primers mànagers, l’actuació sorpresa de Sopa de Cabra acompanyats de Santi Balmes de Love of Lesbian, Els Catarres i Ramon Mirabet i a la trobada dalt de l’escenari d’expresidents d’ARC per homenatjar els 40 anys de l’associació professional de música més antiga de l’estat.

Reivindicacions com “La nostra professió té una oportunitat única en aquests moments de transició gràcies al Pla Integral de la Música i a la creació de l’Acadèmia Catalana de la Música, dos elements bàsics per estructurar el sector de manera definitiva” dit per Jordi Gratacós, president d’ARC; i “Sense músics, no hi ha música; i sense mànagers, promotors i representants, no hi hauria indústria del directe” dit per Xavi Pascual, director dels Premis ARC; van ser algunes de les més celebrades de la nit.

Malauradament la resta de nominacions baixllobregatines -Ramon Mirabet (Sant Feliu de Llobregat) / Millor Gira per Sales de Catalunya , La Capsa (El Prat) / Millor Programació de Sala de Concerts i Els Pagesos Music Bar (Sant Feliu de Llobregat) / Millor Programació d’Espai Musical- no van resultar guardonades en les seves categories, tot i que la pròpia nominació ja significa un gran reconeixement.

El President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, oferirà avui dimarts una recepció als guanyadors dels XIV Premis ARC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here