La Comissió d’Ensenyament, reunida ahir al Parlament de Catalunya, va aprovar, per àmplia majoria, dues propostes de resolució per millorar l’educació pública a la localitat baixllobregatina de Gavà

Es tracta de dues de les principals reivindicacions del municipi: El nou Institut Bruguers i la construccIó de l’institut escola a Gavà Mar. 

En el primer cas, el text, presentat pel grup parlamentari socialista, expressa “la necessitat d’elaborar un calendari d’execució immediat” perquè “les obres comencin abans no acabi aquest any”, i va recordar que aquesta demanda, que està “sustentada per un ampli consens educatiu, social i cívic de Gavà”, ja es va resoldre favorablement en “una primera resolució, al 2011 i en una segona al 2013”.

Tots els grups van votar a favor del punt excepte Junt pel Sí que va defensar  “un calendari de reformes de l’actual estructura” que segons van explicar “ja es va iniciar al 2013”, i “des d’aleshores ençà, s’hi han invertit 640.000 euros”.

La segona proposta de resolució que vá prosperar demana que s’aixequi l’edifici a Gavà Mar perquè el centre actual esdevingui un institut escola. El text, sustentat per PSC i PP, argumenta que “l’obra és necessària per cobrir les demandes educatives existents”, i per això, “cal que s’agilitzin els tràmits i les accions per garantir que l’1 de setembre del 2017 acullin dues línies d’ESO”. 

Tots els partits van votar-hi a favor, excepte la CUP que es va abstenir, i es va precisar que l’Ajuntament, en el Ple de dijous passat, ja va aprovar la cessió de la parcel·la perquè s’hi faci l’equipament, el projecte del qual, hores d’ara, està en fase d’adjudicació. El proper curs, i mentre el nou edifici no estigui fet, s’habilitaran mòduls.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here