Aquest muntatge servirà de cloenda de les festes, que començaran el 10 de desembre, i donarà pas les activitats pròpies de Nadal i Reis

Les Festes de Sant Nicasi a Gavà s’iniciaran el proper 10 de desembre amb una programació amplia i diversa per arribar a tots els públics. Les propostes han estat elaborades per l’Ajuntament amb la col·laboració i participació de les entitats locals. 

Aquest és un punt que l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha volgut destacar especialment en recordar que “el que és més important és que el programa està destinat al conjunt de la ciutadania però ha estat elaborat per una part molt important i molt representativa del que és el teixit associatiu, cultural, i comercial de la ciutat”.

Enguany destaca l’espectacle “El temps dansa. Una història al voltant de l’Ésser del Mil·lenni”, una activitat que col·labora a més amb La Marató de TV3, i que tindrà lloc el diumenge 18 de desembre a les 20.00h al Parc del Mil·lenni. 

Es tracta d’un muntatge de dansa, llum, làser, música i ritme que es conjuguen al voltant de l’Ésser del Mil·lenni per mostrar el pas del temps a la ciutat de Gavà. Les escoles, entitats i grups de dansa representaran a través de l’art del moviment moments històrics importants que han marcat l’esdevenir de la ciutat, del neolític a la modernitat, passant per l’edat mitjana o els anys 80. Aquest espectacle servirà per acomiadar les festes de Sant Nicasi i donar la benvinguda al Nadal.

Un altra proposta destacada de la programació de Sant Nicasi és la festa Flaixbac que tindrà lloc al pavelló Jacme March amb els principals protagonistes del VaParir Tour. En aquest show, els joves podran gaudir de música, DJ, marxandatge, projeccions, confeti, i pirotècnia. Les entrades s’han d’adquirir a l’Espai Jove La Casa Gran a partir del mes de desembre.

Altres activitats de les festes de Sant Nicasi són les ja tradicionals com, per exemple, el Mercat de Sant Nicasi a la Rambla el cap de setmana del 10 i 11 de desembre; balls; taller de cuines del món; la tradicional missa amb la benedicció i repartiment de panets de Sant Nicasi el dia del copatró; la trobada de puntaires; o l’exhibició castellera.

Pel que fa a la programació de Nadal i Reis podrem gaudir, entre d’altres, del Mercat de Natzaret; del Cagatió; de l’Home dels Nassos; del campament dels carters reials al jardí del Museu; i també es podrà visitar la Clau de la ciutat que estarà exposada a la sala de plens de l’Ajuntament. Totes aquestes activitats seran prèvies a l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el dia 5 de gener que iniciaran el seu recorregut per la ciutat a partir de les 19.00.

Raquel Sánchez ha definit tota aquesta programació destacant que “el que hem fet, com sempre, és una petita mostra del que més ens agrada combinant la tradició amb noves propostes que sempre són necessàries abordar quan confeccionem el programa de festes nadalenques”.

D’altra banda, la solidaritat també serà present durant les festes de Sant Nicasi, Nadal I Reis amb la recollida de joguines a través de la campanya “Cap infant sense joguines” i la recollida d’aliments de la Plataforma Gavà Solidària. A més, nombroses activitats organitzades per les entitats contribuiran a recaptar fons per a La Marató de TV3. 

Sánchez ha destacat que aquesta solidaritat “estarà com sempre molt present en aquestes festes de Sant Nicasi i de Nadal, demostrant novament que la nostra ciutadania és solidària, que participa, i que hem d’estar ajudant a totes les persones que ho necessiten”.

Raquel Sánchez ha presentat aquest matí tot aquest programa de festes acompanyada del tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz, i del regidor de Cultura, German Barrena.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here