El canvi pretén ampliar i potenciar la futura Zona d’Activitats Mixtes, que combina els usos logístics, comercials i d’oficines

El Port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres proposar a l’Ajuntament del Prat de Llobregat que comenci la tramitació per modificar el Pla Especial d’Ampliació del Port de Barcelona- Zona d’Activitats Logístiques (ZAL Port). 

El canvi pretén ampliar i potenciar la futura Zona d’Activitats Mixtes (ZAM), que amb la nova ordenació s’incrementaria en més de 39.000 metres quadrats, fins assolir un total de 87.699 metres quadrats. 

La Zona d’Activitats Mixtes és un àrea, dins de la ZAL Prat, que combina diversos usos: l’activitat logística, la comercial, l’establiment d’oficines i l’ús cultural i docent per a activitats de formació relacionades amb la logística.

Està orientada a la implantació d’activitats de grans dimensions que, per les seves característiques funcionals requereixen de grans peces de sòl i d’edificacions molt grans. L’ampliació de la superfície de la Zona d’Activitats Mixtes s’aconsegueix amb la supressió d’un vial i la incorporació de les parcel·les 37, 38 i 39, entre d’altres actuacions sobre el planejament. 

La modificació també permet incrementar en 1,6 hectàrees les futures zones verdes de la ZAL Prat, que sumaran un total de 6,3 hectàrees.A més, es proposa que un total de 5 parcel·les pendents de desenvolupar (22, 23, 24, 30 i 34) tinguin autorització per emmagatzemar contenidors, de manera que puguin desenvolupar activitats de càrrega i descàrrega associades a determinades activitats econòmiques. 

El Pla Especial d’Ampliació del Port de Barcelona – ZAL va ser aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona l’any 2001. S’han portat a terme tres modificacions posteriors (els anys 2004, 2010 i 2014) i la que ara es proposa seria la quarta.

Font: ACN    Imatge: barcelonalogistic.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here