S’han dotat 50 autobusos amb pantalles d’informació als passatgers que ofereixen trajecte, properes parades i enllaços amb altres transports. També s’ha incorporat un servei d’informació acústica, extern i intern, per a les persones invidents o amb dificultats visuals, i servei de Wi-Fi gratuït
L’AMB ha millorat el servei de Nitbus del Baix Llobregat amb la implantació de nous sistemes de control i informació al viatger. L’organisme metropolità i l’operador Baixbus han dotat un total de 50 autobusos que comuniquen el Baix Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i l’aeroport, amb el sistema d’ajuda a l’explotació i informació (SAEI). 

El SAEI és un nou sistema de darrera generació que consisteix, a grans trets, en el seguiment i control en temps real del recorregut dels autobusos. El seu funcionament consisteix en detectar de manera continuada on es troben els autobusos, gràcies als GPS instal·lats als vehicles.

Vinculat al nou sistema, que beneficiarà a més de 2,2 milions de passatgers anuals, en aquesta cinquantena d’autobusos s’han instal·lat pantalles TFT que ofereixen als passatgers informació referent al trajecte a recórrer, properes parades, enllaços amb altres mitjans de transport, temps d’espera i punts d’interès situats a prop de les parades.

A més, aquest nou sistema afavoreix que, en cas d’incidència, es pugui actuar més ràpidament, de manera que s’augmenta també la seguretat dels passatgers.

D’altra banda, per a les persones invidents o amb dificultats visuals s’ha incorporat un servei d’informació acústica extern, a les parades d’autobús, i intern, a bord dels vehicles, que es podrà activar amb un comandament a distància individual.

El servei Wi-Fi gratuït a bord és una altra de les novetats per als autobusos del Nitbus del Baix Llobregat, entre els quals ja hi ha un bus elèctric i tres busos híbrids.

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here