Un any més, la Festa Major se celebra conjuntament amb la Fira Medieval Castrum Fidelis. La ciutat acull un programa d’activitats molt variat que inclou cultura tradicional catalana, música, teatre, cinema, esport i activitats de caràcter institucional, entre d’altres

Fins al 8 de desembre, Castelldefels viu una nova Festa Major d’Hivern, que ve acompanyada, com és tradició els darrers anys, de la Fira Medieval Castrum Fidelis, en la seva cinquena edició. “Hem treballat per tal que la gent i l’espai públic siguin novament els protagonistes de la Festa Major. Obrint el Castell amb activitats culturals i de reconeixement a la tasca que fan les nostres entitats i el voluntariat i, al mateix temps, potenciant el Teatre Plaza com a escenari privilegiat, posant l’accent en una programació que per a totes les edats i per gaudir-la en família”, explica el regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma.

Les activitats ja han començat. L’encesa de llums de Nadal obria el programa el passat 2 de desembre amb una festa a la plaça de l’Ésglésia que, com ja és tradició, va comptar amb el concert de nadales de la Coral Ventijol i la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, i la regidora de Comerç, Turisme i Hostaleria, Ana Quesada. La festa va integrar també xocolatada i un espectacle de xanquers malabaristes de llum i canons de neu. La il·luminació de la ciutat, amb més nombre d’elements i carrers il·luminats, es fa de la manera més ecològica utilitzant llums de led tenint en compte la sostenibilitat i el medi ambient. 

La festa a plaça va continuar el passat 3 de desembre amb un concorregut Correfoc pels carrers de la ciutat i el concert de Doctor Prats. Diumenge, 4 de desembre, arribava el temps per a l’esport amb una nova edició de la Pujada al Castell, aquest any sota la pluja.

La Festa Major d’Hivern es presenta, com sempre, amb un ampli ventall d’activitats. Algunes de les principals novetats de l’edició d’enguany han estat el Parlament Diabòlic d’inici de Festa, el concert vermut de música cervantina amb motiu del 400è aniversari de la mort de Miguel de Cervantes que va tenir lloc el passat 4 de desembre al Castell, o una marató de cinema de pel·lícules d’Star Trek, aquest 7 de desembre al Teatre Plaza.

Gran pes del programa de festes, com és habitual, recau sobre les espatlles de l’Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels (ACPC) que és l’encarregada de posar de manifest al carrer l’expressió cultural tradicional catalana: Diada Castellera, grallers, processó pels carrers del centre, cercavila amb balls populars o la baixada de torxes i la tabalada del dissabte 3.

La música i el teatre de Festa Major venen de la mà de les actuacions del grup Doctor Prats, el Concert Coral (amb les corals Germanor, Marinada i “Som i Serem”), la representació de la sarsuela “El barberillo de Lavapiés”, així com les representacions teatrals “Diari d’una miliciana” o “Oh my God Barcelona!”. El cinema musical també té el seu lloc a la Festa amb la projecció del film “Mamma Mia” en format Sing along (és a dir, els espectadors poden cantar les cançons de la pel·lícula com si es tractés d’un karaoke). Un altre clàssic que torna enguany és la cantada d’Havaneres i la degustació de rom cremat amb el grup Montjuic, que també farà cants de tavernes. El concert vermut de l’Associació Musical de Castelldefels d’enguany estarà dedicat a la música de pel·lícules de ciència ficció.

L’esport també és protagonista amb una nova edició de la Pujada al Castell, ni més ni menys que la trenta-cinquena, o les classes obertes de tai-txi-txuan i txi-kung, a càrrec de l’escola de Tai-txi Joanyinyang.

Els infants també tenen el seu espai amb un munt d’activitats infantils i familiars. S’ofereix un seguit de tallers i activitats lúdiques per als més petits durant tots els dies de la Festa Major. La població juvenil tornarà a comptar amb l’Espai Jove, que inclourà activitats musicals i de lleure (com una batucada, elconcertde Karaokes Band o sessions de DJs).

Pel que fa a les activitats de caire institucional, el dimarts 6 de desembre se celebra la tradicional jornada de portes obertes a la planta noble de l’edifici històric de l’Ajuntament de Castelldefels. També dimarts, a plaça, es commemora el Dia Internacional del Voluntariat Social.

Les activitats de caire religiós inclouen la vetlla de pregària del dia 7 i la missa patronal, la processó i la missa rociera del 8 de desembre.

Enguany, cinquena edició de Castrum Fidelis

Després d’atreure a un gran nombre de curiosos les quatre passades edicions, torna a Castelldefels la fira medieval “Castrum Fidelis”, un dels noms històrics originaris de la nostra ciutat.

D’inspiració medieval i en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern, són moltes les activitats previstes. Entre elles, el Mercat Medieval, actiu durant tots els diesde la fira, jocs medievals, etc. També oferiran espectacles de faquirisme, exhibicions de falconeria, i d’altres activitats de recreació històrica (entre les quals un nou torneig de cavallers).

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here