La nova botiga ha suposat una inversió d’1,9 milions d’euros i compta amb una plantilla de 39 treballadors. En la construcció, han participat 26 proveïdors que han donat feina a 115 persones durant la fase d’obra

Mercadona obrirà el proper divendres, 9 de desembre, un nou supermercat a Cornellà de Llobregat, situat a l’Avinguda del Parc, 46. Aquest supermercat ha suposat una inversió d’1,9 milions d’euros i disposarà d’una plantilla de 39 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. 

La nova botiga, la tercera que la cadena obre a la comarca del Baix Llobregat, tindrà una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats, on s’ubicaran totes les seccions habituals de Mercadona: carnisseria, xarcuteria, perfumeria, alimentació envasada, begudes i drogueria. 

Hi destaquen les seccions renovades de productes frescos, com la de peixateria, la de forn a granel, i la secció de fruita i verdura, que aposta pels productes de proximitat. Així mateix, disposarà de zones de descans i vestuaris per als treballadors, així com d’una sala de formació també destinada a la plantilla. En la construcció, han participat 26 proveïdors que han donat feina a 115 persones durant la fase d’obra.

L’horari d’obertura del supermercat serà de dilluns a dissabte, de 9:15 a 21:15 hores. També disposarà d’un aparcament amb més de 80 places per facilitar l’acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra en línia a través de la pàgina web www.mercadona.es.

D’altra banda, cal destacar el caràcter ecoeficient del supermercat, que incorporarà un conjunt de mesures (com ara recuperadors de calor, il·luminació més eficient, temporitzadors i portes automàtiques) que redueixen fins a un 20% el consum energètic.

Mercadona a Catalunya

Mercadona ha tancat l’exercici 2015 amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.392 milions d’euros, xifra que reflecteix l’aposta sostinguda pel teixit productiu català i, especialment, pel sector agroalimentari. La companyia ha finalitzat 2015 amb 251 botigues a Catalunya i una plantilla d’11.250 persones, totes elles amb contractes estables i de qualitat.

A aquestes dades, cal sumar-hi la generació de riquesa derivada de l’activitat dels interproveïdors catalans de Mercadona (fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy), que donen feina a 4.805 persones, i de les més de 1.800 pimes catalanes o amb producció a Catalunya que compten amb més de 34.000 treballadors, per poder proveir Mercadona de productes.

En el marc de vincular part de la seva retribució als beneficis i a la productivitat de la companyia, Mercadona ha repartit entre els seus treballadors a Catalunya 41,5 milions d’euros en concepte de prima per objectius. A més, ha continuat aplicant la seva política retributiva per la qual, actualment, els treballadors amb més de quatre anys d’antiguitat (el 90% de la plantilla) disposen d’un salari de 1.429 euros nets al mes (al qual cal afegir dues primes que s’aconsegueixen per assolir els objectius establerts), una xifra que se situa per sobre de la mitjana del sector.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here