L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està treballant en la creació d’una targeta verda que concedirà tres anys d’accés gratuït al transport públic als qui es desfacin dels seus vehicles més contaminants

Es tracta d’un projecte que no ha estat aprovat encara pel consell metropolità i que previsiblement es posarà en marxa en el segon o tercer trimestre de 2017, informa aquest diumenge ‘La Vanguardia’.

L’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha assegurat que la mesura va “dirigida a aquelles persones que decideixen eliminar el seu vehicle”.

“Els requisits seran desballestar el seu vehicle antic i passar-se al transport públic. És a dir, no comprar un nou vehicle”, ha exposat en declaracions a TV3 recollides per Europa Press, i la mesura persegueix reduir el parc automobilístic de l’àrea de Barcelona per combatre la contaminació.

Per aconseguir aquesta targeta caldrà desballestar un vehicle dièsel fabricat abans del 2006 o de gasolina fabricat abans de 1997, tot i que també podran sol·licitar-la els propietaris de motocicletes matriculades abans de juliol del 2004.

Tot i que es preveu que puguin acollir-se a la mesura els residents de qualsevol municipi de l’AMB, la targeta que s’obtindrà només serviria per viatjar dins de l’anomenada zona 1 de la corona metropolitana, que s’estén des de Castelldefels fins a Montgat.

Font: Europa Press 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here