Fins al 20 de març es podrà veure, al Museu de Sant Boi de Llobregat, la mostra “Fugint de l’holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial”, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, Cultura de la Diputació de Barcelona i Cultura de la Generalitat per commemorar el 70è aniversari de la fi de la Segona Guerra Mundial i de l’alliberament dels camps nazis

Sis dels nou milions de jueus que vivien a Europa van morir a conseqüència de la persecució endegada pel règim nazi en el que ha estat el major genocidi de la història humana. 70 anys després de la fi de la Segona Guerra Mundial i de l’alliberament dels camps nazis cal recordar aquelles tràgiques hores de la història europea i mundial.

A partir de la història de vida de vuit famílies jueves, l’exposició “Fugint de l’holocaust. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial” recorda un passat recent en què Catalunya va esdevenir terra de llibertat per a milers d’homes i dones que fugien de la barbàrie nazi.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here