L’Ajuntament de la capital del Baix Llobregat, posarà en marxa al gener un servei gratuït d’assessorament a la ciutadania de Sant Feliu que tingui clàusules sòl a les hipoteques. Per sol.licitar el servei caldrà demanar cita prèvia per telèfon o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana a partir del dilluns 16 de gener

L’Ajuntament oferirà aquest servei després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat una sentència històrica per la qual obliga les entitats bancàries espanyoles a tornar tots els diners que va cobrar de més gràcies a les clàusules terra que fixava en les hipoteques dels seus clients. La decisió considera que la limitació en el temps de les clàusules abusives contravé el dret de la UE.

També s’oferirà assessorament sobre l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris a més de tres anys (IRPH), després que el ple del mes d’octubre va aprovar per unanimitat la moció de la plataforma Afectats per les Hipoteques (PAH) per suprimir les clàusules abusives tipus IRPH i els seus derivats declarats nuls. 

En el ple es va acordar posar a disposició de les famílies afectades que vulguin revisar aquesta clàusula un servei per ajudar, assessorar i supervisar davant del risc existent que es continuïn aplicant mesures abusives i desproporcionades per part de les entitats bancàries, tal com ha denunciat diverses vegades la Comissió Europea.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here