El divendres, dia 13 de gener, a les 18:00h tindrà lloc la presentació del documental EL CINTURÓN ROJO. L’acte tindrà lloc al CITILAB (Sala Vicenç Badenes), Plaça Can Suris, s/n, a Cornellà de Llobregat

La Fundació Utopia va posar en marxa un projecte de micromecenatge per produir el “El Cinturón Rojo”, un documental de 52 minuts que tracta la lluita antifranquista a la comarca del Baix Llobregat en la darrera etapa del franquisme, des de 1970 fins a l’arribada de les primeres eleccions democràtiques, al juny de 1977. 

“El Cinturón Rojo”, dirigit per Luis Campo Vidal, recupera els testimonis de les manifestacions il·legals, de les reunions clandestines, del repartiment d’octavetes, i de tots aquells que van simpatitzar amb la lluita contra el franquisme. 

Els protagonistes d’aquest documental són una trentena d’homes i dones que van lluitar per recuperar els drets i les llibertats democràtiques, entre ells diferents membres del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat com ara la seva presidenta, Conxita Sánchez, José Luis Atienza, Ignasi Riera o Frederic Prieto entre d’altres.

Aquí podeu veure un tràiler del documental

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here