“No tots els ajuntaments es poden pagar les estacions com ha fet Barcelona. S’ha d’acabar amb els pedaços”, va afirmar Collboni

Front comú dels representants metropolitans del PSC per reclamar al Govern un pla d’inversions “ambiciós i definitiu” per acabar les línies 9 i 10 del metro. Un pla d’inversió global que contempli “el calendari i el seu finançament”. 

“No tots els ajuntaments es poden pagar les estacions com ha fet Barcelona. S’ha d’acabar amb els pedaços”, va assenyalar el president de la federació del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que va estar   acompanyat de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. 

“La solució no és trossejar una infraestructura de transport i tampoc pot ser que siguin els ajuntaments els que acabin avançant els diners de les estacions de metro perquè no tots tenen la mateixa capacitat econòmica”, vareiterar  Collboni, que va fer un símil mèdic: “No només poden tenir metge aquells que s’ho puguin pagar”.

“Cal mantenir el principi de solidaritat entre els municipis de l’àrea metropolitana”, ha continuat el president de la federació del PSC a Barcelona, que va recordar que el 80% de la infraestructura ja està construïda però que només se’n pot fer servir un 20%. 
L’alcaldessa Marín va convidar la Generalitat i l’Estat a trobar “solucions”. “Nosaltres estem predisposats a parlar i a col·laborar amb els mecanismes que calguin”, va manifestar la batllessa de l’Hospitalet de Llobregat. 

“Però qui ho ha de proposar és qui té la competència”, va afegir Marín, que va reconèixer que la seva ciutat no té la capacitat econòmica per afrontar el cost de les dues estacions pendents de la L9/L10 al seu terme municipal. “Ja hem fet l’esforç per suplir la Generalitat en d’altres serveis com les escoles bressol”, va concloure l’alcaldessa de l’Hospitalet.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here