Les jornades tractaran sobre la simbiosi industrial, sota el títol “La transició energètica als polígons d’activitat econòmica: cap a la simbiosi industrial”.  A banda de la Cambra de Barcelona, participen també el Consell General de Cambres de Catalunya i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya i el Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona organitza en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell General de Cambres de Catalunya i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) un seguit de jornades divulgatives sobre transició energètica per tot el territori català sota el títol “La transició energètica als polígons d’activitat econòmica: cap a la simbiosi industrial”.

La primera jornada es durà a terme a Viladecans dimarts 17 de gener, de 9:15 fins les 12:15 hores a l’oficina Can Calderon. Estaran presents el Director del Servei a Empreses de l’Ajuntament de Viladecans, Marc Sanmartí, i el Tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia de l’Ajuntament de Gavà, Jordi Tort. Les jornades també se celebraran a Reus, Mataró, Terrassa, Riudellots de la Selva i Lleida.

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer els projectes locals existents de transició energètica als polígons industrials i aportar experiències reals als territoris per tal de fer aflorar projectes futurs de simbiosi industrial. Les jornades estan dirigides a gerents de polígons industrials, empreses gestores de residus, empreses generadores de residus, empreses potencials receptores de residus, associacions empresarials/industrials i administracions (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, etc.).

La Simbiosi Industrial als polígons d’activitat econòmica permet generar nous models de negoci, aprofitant la sinergia dintre les empreses, millorant l’eficiència i l’ús dels recursos: materials, aigua i energia.

Darrerament, el Pacte Industrial ha dut a terme iniciatives per promoure la transició energètica i fer una regió més sostenible. El passat mes de juliol es va presentar el Quadern 14 del Pacte Industrial “Guia d’iniciatives locals cap a la transició energètica als polígons industrials” l’objectiu del qual és aportar als responsables municipals i agents econòmics i socials locals orientacions i casos pràctics que els ajudin a desenvolupar el gran potencial que tenen per impulsar el procés de transició energètica, partint d’accions en els seus polígons industrials.

Font: Cambra de Comerç de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here