L’acord “consolida i reforça un projecte transformador per la ciutat”, segons fonts del govern municipal El govern municipal de Castelldefels ampliarà la seva majoria amb la incorporació dels dos regidors del grup de Convergència i Unió (en l’actualitat PDECat)

D’aquesta manera, el govern de progrés que va sorgir de les urnes al juny de 2015 amplia la seva base amb la voluntat compartida de “consolidar i reforçar un projecte transformador per la ciutat”, segons fonts del govern municipal.

Els dos regidors del PDECat, Xavier Amate i Lluís Soler, ja donven suport extern a l’equip de govern en el marc de l’acord de governabilitat signat el 12 de juny de 2015. Aquest acord tenia com a objectiu garantir un govern estable per la ciutat en base a un projecte compartit entre les diferents forces polítiques que el van subscriure.

D’aquesta manera, amb la seva incorporació al govern (format fins ara per PSC, Movem Castelldefels, ERC i Castelldefels Sí Pot), es dóna oficialitat a una pràctica de treball que s’ha dut a terme de manera continuada durant tot aquest temps.

Amb la incorporació dels dos regidors del PDECat, que es farà efectiva en els pròxims dies, el govern municipal estarà format per 15 dels 25 regidors i regidores que formen part del consistori. Es tracta d’una base àmplia per continuar treballant en el desplegament del Pla d’Actuació Municipal (PAM), que es va desenvolupar per primera vegada amb un procés de participació ciutadana, i el pla d’inversions municipals.

Un projecte que situa les persones en el centre de les polítiques públiques Entre els principals objectius del mandat cal destacar la remunicipalització del servei de neteja i recollida de residus, la contracta més important de l’Ajuntament pel seu volum econòmic, que ja està en marxa i es farà efectiva al llarg dels pròxims mesos.

També cal fer esment de l’aposta per situar les persones en el centre de les polítiques publiques, la millora de l’espai públic (amb projectes tan importants com el desenvolupament del Pla de Barris de Vista Alegre i la transformació de l‘av. Pineda com un eix central de mobilitat sostenible) i les inversions destinades a millorar la xarxa d’equipaments públics i la recuperació del patrimoni històricarquitectònic de la ciutat.

Els dos regidors del PDECat assumiren responsabilitats vinculades a la política territorial del govern municipal, com ara Mobilitat, Platges o Planejament, i als serveis d’informació, entre d’altres.

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here