El Mediterranean Diving torna del 24 al 26 de febrer recolzat per les principals marques i en un moment dolç amb més de 15 milions de practicants a nivell mundial Cornellà torna a convertir-se a la capital del món de les activitats subaquàtiques per excel•lència els dies 24, 25 i 26 de febrer estrenant també horari: divendres i dissabte de 10h a 20h i diumenge en horari de matí fins a les 15h

Avalat pels seus divuit anys d’història, el Meditearranean Diving compta de nou amb el suport de les principals marques del sector: Cressi, Mares, SSI, PADI, Aqua Lung, Beuchat, etc. El sector passa per un moment dolç experimentant un creixement sostingut en els últims anys. Segons dades de la RSTC (Recreational Scuba Training Council-Europe) el busseig recreatiu compta amb més de 15 milions de practicants a tot el món. S’estima que el mercat creix entorn a un 5% anual.

A Espanya, l’últim informe del Consell Superior d’Esport xifra en gairebé 28.000 el nombre de llicències federades i pràcticament un miler el nombre de clubs. Catalunya està al capdavant segons el nombre de llicències emeses on se situen més de 200 centres d’immersió autoritzats amb una facturació que oscil•la entre els 20 i els 30 milions d’euros anuals. En definitiva, bona salut per a un sector que durant tres dies reunirà en Fira de Cornellà als seus principals protagonistes: fabricants, distribuïdors, centres i escoles de busseig, didàctiques, tendes i agències de viatge especialitzades, etc.

El Saló de la Immersió ha madurat any rere any, de forma paral•lela a un sector que també gaudeix de màxim esplendor i que s’ha convertit en font de riquesa per a moltes zones marítimes. De fet, la Unió Europea xifra l’impacte de ‘l’economia blava’, és a dir, tot el negoci que mou l’aigua (pesca, transport marítim, turisme, etc.) en 500.000 milions d’euros anuals, donant feina a 5,4 milions de persones. Segons dades de les Estacions Nàutiques Espanyoles, la xifra de negoci del turisme nàutic superaria els 2.000 milions d’euros anuals.

Catalunya emet el major nombre de llicències per a la pràctica d’activitats subaquàtiques federatives, seguida de València, Galícia i Andalusia. La despesa mitjana del turisme lligat al busseig en aquesta comunitat és d’uns 100 milions d’euros a l’any, dels quals, el 20% es gasten al centre d’immersió i el 80% restant correspon a altres serveis com pernoctacions, restauració, comerç i activitats d’oci, xifres que avala la importància de les activitats subaquàtiques com a motor econòmic.

El busseig és l’activitat estrella però en els últims anys s’ha detectat un increment considerable dels practicants de natació amb aletes i de la modalitat d’apnea.

Creix la presència de grans marques i d’expositors internacionals

En aquest marc arriba la divuitena edició del Mediterranean Diving amb el suport de les grans marques, amb al voltant de 130 expositors procedents de territori nacional però també d’Itàlia, Filipines, Mèxic, Maldives, Regne Unit, Moçambic, Portugal, Alemanya, Egipte, França, Rússia, Hondures i USA.

Els 8.300 metres quadrats del recinte firal acolliran les principals novetats del sector quant a materials per a la pràctica del busseig: jackets, reguladors, equips de captació d’imatge d’última generació o gran varietat en neoprens que s’adapten a qualsevol de les condicions submarines. Visitant el Mediterranean Diving es pot arribar a contractar tot el necessari per a una escapada: trasllats, estades, creuers, classes, sortides, tot gràcies a la participació dels centres, escoles i de les agències de viatge especialitzades.

També es donaran a conèixer experiències extremes pels més aventurers, com bussejar entre taurons, bussejar sota el gel o l’elecció d’expedicions insòlites. La fira comptarà un any més amb la piscina instal•lada a l’interior del recinte on es practicaran els primers batejos dirigits als més petits però on també es faran demostracions en viu. Destaquem la participació de Gisela Sola, actual campiona d’apnea indoor de Catalunya i subcampiona d’Espanya o l’activitat ‘Doblega la teva apnea en 30 minuts’ que impartiran Miguel Lozano, Santiago Jakas i Omar Mourad, posseïdors de diversos títols nacionals i internacionals en la modalitat d’apnea.

Paral•lelament a la fira, se celebra una nova edició de les Jornades Tècniques Professionals, un espai per reflexionar sobre el present i el futur del sector. En el marc de les Jornades la HDSES lliurarà el guardó Bus d’Honor 2017 a dues persones: a Christian Petron, realitzador i director de fotografia submarina que ha participat en pel•lícules com El Gran Azul, Atlantis i les quatre pel•lícules per la Discovery Channel del pecio del Titanic (1997-1998); i a Frederic Malagelada, conegut col•leccionista, estudiós de tot allò relacionat amb naufragis.

Amb aquesta força comença a escalfar motors el 18 Saló de la Immersió que compta també amb la col•laboració d’institucions com la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques, de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, del Patronat Provincial de Turisme de Castellón, Costa Càlida, Regió de Múrcia i de cossos de salvament marítim com els GEAS de la Guàrdia Civil, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i com nova incorporació d’enguany, el GRAE, Grup de Recolzament d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here