La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha obert un nou espai web sobre conservació de la diversitat, un projecte que recull un volum important d’informació sobre la biodiversitat de cadascun dels dotze espais naturals que conformen la xarxa, destacant les espècies més emblemàtiques i sensibles de flora i fauna, així com dels seus hàbitats i de la seva geologia
La nova web, ubicada dins el portal de la Xarxa de Parcs Naturals, inclou també les nombroses tasques que es duen a terme a la Xarxa de Parcs Naturals, uns espais situats tots ells, en una de les àrees amb més dinamisme territorial i més densament poblada de la Mediterrània, el que dóna més rellevància i utilitat al projecte. 

Precisament un dels objectius del projecte és poder conèixer l’estat d’aquests espais, que és viu i dinàmic, i la seva protecció i millora mitjançant accions com ara estudis, seguiments, plans, projectes i altres activitats de conservació.

El nou espai està adreçat primordialment a professionals i tècnics de l’àmbit de la gestió i conservació dels espais naturals, però també a estudiants, voluntaris i afeccionats. El web permet, així mateix, accedir de forma fàcil, mitjançant diverses dreceres, a material divulgatiu del patrimoni natural així com a les notícies i novetats sobre biodiversitat i activitats educatives i lúdiques relacionades amb el món natural.

La nova web inclou també un apartat obert a la participació tant d’estudiosos com de ciutadans, voluntaris i entitats i associacions mediambientals, amb l’objectiu de poder augmentar el coneixement de la biodiversitat i la seva conservació.

La realització i materialització del projecte de la nova web Conservació de la Biodiversitat ha comptat amb la col·laboració de nombroses entitats, associacions i institucions amb les quals la Diputació de Barcelona estableix preuades sinergies, que permeten oferir informació actualitzada de la biodiversitat present als Parcs. 

Aquesta participació es canalitza a partir de les bases de dades de GBIF, la recollida d’observacions per part de la guarderia i voluntaris amb programes de ciència ciutadana, o la presentació dels resultats dels programes de seguiment.

Conservació de la Biodiversitat:

http://parcs.diba.cat/web/biodiversitat

Font: Diputació de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here