Ø Entren en funcionament els 6 punts de recàrrega de vehicles elèctrics finançats per l’AMB al pàrquing de treballadors de la CCMA, que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio

Ø La prova pilot serveix de model per implantar una mobilitat més sostenible als grans centres de treball i polígons d’activitat econòmica, amb una nombrosa flota de vehicles

L’aliança de dues grans corporacions, l’AMB i la CCMA, ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio, fa realitat, un cop més, una mobilitat més neta i sostenible. Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, i Andreu Martínez, director d’Estratègia Corporativa i de Recursos Humans de la CCMA, han inaugurat avui els primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lats al pàrquing de treballadors de la seu de la CCMA a Sant Joan Despí, una nova mesura que facilitarà el canvi d’hàbits entre els usuaris i ajudarà a lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

El nou servei, fruit d’un conveni de col·laboració entre ambdues parts, estarà a l’abast de tots els treballadors de la Corporació que facin ús d’un cotxe elèctric o híbrid que es pugui endollar i té com a principal objectiu incentivar l’ús d’aquests vehicles entre la plantilla del centre de treball de la CCMA a Sant Joan Despí, on hi treballen unes 1.500 persones.

En total s’han habilitat tres equips amb sis punts de recàrrega lenta. L’AMB n’ha assumit el finançament mitjançant una subvenció de 30.000 €. Els endolls estan pensats per carregar el vehicle al llarg de la jornada laboral, suposant que la bateria estigui esgotada en arribar a la feina. En cas que la bateria estigui a la meitat, la recàrrega es completarà en 4 hores.

La gestió i manteniment dels punts de recàrrega estaran en mans de la CCMA, que també assumirà, al llarg del primer any, el cost de l’energia també l’assumirà la Corporació.

Impuls de la mobilitat neta als grans centres de treball

“Aquestes noves infraestructures suposaran una empenta per als treballadors que optin pel vehicle elèctric com a mode de transport per accedir a la feina, permetent-ne la recàrrega in situ i facilitant el canvi d’hàbits vers una opció més neta i sostenible”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB.

Andreu Martínez ha agraït a l’AMB haver comptat amb la Corporació per dur a terme aquest projecte pioner. “Com a empresa pública, a la CCMA estem satisfets de formar part d’aquest projecte de l’AMB que demostra el nostre compromís amb els valors de sostenibilitat i respecte pel medi ambient i, alhora, ens permet avançar-nos i donar exemple en el foment d’una mobilitat més neta”, ha afirmat Andreu Martínez.

Amb aquesta prova pilot, l’AMB segueix avançant en la instal·lació d’infraestructures per normalitzar i popularitzar el vehicle elèctric i en la implantació d’una mobilitat metropolitana sostenible, no contaminant, que repercuteixi en la millora de la qualitat de l’aire de la metròpolis. “Busquem actuar sobre la mobilitat als grans centres de treball, que compten amb una nombrosa flota de vehicles i un nombre important de treballadors que es desplacen amb vehicle propi, que els converteix en focus importants de contaminació”, ha explicat Antoni Poveda.

Paral·lelament, l’AMB està completant, amb el suport dels ajuntaments, una xarxa de 10 punts de recàrrega ràpida, també coneguts com “electrolineres”, al llarg de tot el territori metropolità, apart dels ja existents a Barcelona.

Font: AMB 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here