El pratenc Jaume Martí ha guanyat el premi Gaudí 2017 al millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula “Un monstre em ve a veure”. Martí també estava nominat als Premis Gaudí pel muntatge d’un altre film, “Contratiempo”, i igualment està nominat als premis Goya del cinema espanyol

Els Premis Gaudí són una iniciativa del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya i provenen dels Premis Barcelona, que van néixer l’any 2002. L’Acadèmia del Cinema Català organitza i atorga aquests premis anuals per difondre i promocionar les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català.

L’objectiu principal de l’Acadèmia a l’organitzar els Premis Gaudí és dotar-los del prestigi i segell d’altres premis similars existents a Europa i arreu del món, impulsant-los a través de l’Acadèmia, que és la institució que aglutina els professionals del sector, els acadèmics, que són els qui voten i decideixen els premis anuals.

La Gala s’ha celebrat aquest diumenge 29 de gener a les 21h a l’Auditori Fòrum-CCCIB de Barcelona, amb Bruno Oro com a mestre de cerimònies.

El pratenc Jaume Martí ha estat premiat en la categoria de millor muntatge cinematogràfic, pel seu treball en la pel·lícula “Un monstre em ve a veure”, del director Juan Antonio Bayona. 

Martí és el muntador habitual de les pel·lícules del director Juan Antonio Bayona i ja acumula diversos premis. També va ser alumne d’un altre pratenc molt vinculat al cinema, Joan Marimon, a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).  

J. A. Bayona, sinònim d’èxit

La seva última pel·lícula, ‘Un monstre em ve a veure’, ha estat la més guardonada    als IX Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català. La cinta ha guanyat vuit estatuetes de les onze a les quals aspirava, la de millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció -el segon Gaudí en aquesta categoria per Bayona-, millor direcció de producció, muntatge, fotografia, efectes visuals, direcció artística i millor so. 

En la categoria de direcció, el cineasta català s’ha imposat a Albert Serra per ‘La mort de Lluís XIV’, al tàndem format per Isaki Lacuesta i Isa Campo a ‘La propera pell’ i a Marc Crehuet per ‘El rei Borni’.

“Un monstre em ve a veure”

El film, basat en una novel·la homònima de Patrick Ness i amb Sigourney Weaver i Felicity Jones en el repartiment, narra la història de Conor, un nen de tretze anys que intenta afrontar la malaltia de la seva mare amb l’ajuda d’un monstre. 

Nit rere nit, Conor inicia una aventura a través de les històries que li explica el monstre per fugir de les seves pròpies pors, fins a aconseguir tenir el valor d’enfrontar-se a la veritat. 

Es tracta del tercer llargmetratge del director que culmina la trilogia d’històries al voltant de les relacions entre mares i fills. 

Karra Elejalde i d’altres premiats 

‘La propera pell’, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo i que partia com a favorita amb catorze nominacions, s’ha emportat tres premis, el de millor pel·lícula, el de millor protagonista femenina per Emma Suárez i el de millor guió. 

Eduard Fernández s’ha endut el guardó al millor protagonista masculí pel seu paper a ‘El hombre de las mil caras’. ‘100 metros’, de Marcel Barrena, ha recollit l’estatueta a la millor actriu secundària per Alexandra Jiménez.

El premi al millor actor secundari ha estat per l’actor d’origen basc afincat a Molins de Rei, Karra Elejalde, també pel seu paper a ‘100 metros’, pel.lícula que ha tancat la nit amb dos premis. 

El guardó a la Millor música original va ser per Silvia Pérez Cruz per Cerca de tu casa. El cantant i actor de Sant Feliu de Llobregat, Joan Dausà, i Flora Saura han entregat el premi. 

Josep Maria Pou, Premi Gaudí d’Honor 2017

Un dels moments més emotius de la gala ha estat quan l’actor, director i gestor teatral Josep Maria Pou ha rebut el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter a la seva trajectòria. Es tracta del màxim guardó del cinema català que, fins ara, també ha estat lliurat a Jaime Camino, Josep Maria Forn, Jordi Dauder, Pere Portabella, Montserrat Carulla, Julieta Serrano, Ventura Pons i Rosa Maria Sardà. 

El seu discurs ha seguit el to crític de la gala pel que fa a la precarietat laboral que pateix el món artístic, malgrat l’enorme talent que hi ha al país. “He llegit en els darrers dies que, malgrat la misèria, som tant collonuts que fem un cinema fantàstic: Mentida”, ha dit contundent. Per això, demana que es pugui treballar “amb les condicions necessàries”. “Som professionals, no aficionats voluntaristes”, ha assenyalat, fent arrencar els aplaudiments del públic. 

Pou també ha volgut dedicar al guardó a tots aquells homes i dones de la interpretació que han envellit sense l’oportunitat “de pujar a un escenari com aquest a recollir un premi”, i als joves que comencen la seva carrera “amb ganes de menjar-s’ho tot”, però que no tindran tampoc “oportunitat de pujar aquí mai”.

Font: Ajuntament del Prat i ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here