Un centenar de persones van assistir a la presentació dels resultats del Fòrum Municipalista i dels treballs desenvolupats en el marc del congrés El Baix Llobregat a debat

L’acte va ser inaugurat per Josep Perpinyà, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i per Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.Conxita Sánchez, va posar en valor les complicitats creades als més de 60 actes organitzats als municipis del Baix Llobregat, en els que han col·laborat més de 300 persones expertes i han participat de forma directa i indirecta milers de baixllobregatins i baixllobregatines. Han estat espais de reflexió i treball transversal, on s’han sumat capacitats i potencialitats, per articular propostes i possibles acords respecte dels reptes de futur de la nostra comarca.

Posteriorment van intervenir Josep M. Carreras en representació de l’AMB, Joan Soler en representació de les empreses patrocinadores del congrés i per acabar el director del Màster Internacional de Gestió i Intervenció en el paisatge, Francesc Muñoz, qui va explicar els resultats del workshop “Paisatges contemporanis al Baix Llobregat” dut a terme en el marc del congrés.

El president del Consell Comarcal va tancar l’acte reflexionant sobre la necessitat de que el Baix Llobregat no perdi la seva identitat, la seva pertinença: “som una comarca inclusiva, que la llarg de 40 anys de lluita pels drets socials i laborals, ha aconseguit tenir menys desigualtats que la ciutat de Barcelona. Cal que els valors sempre estiguin implícits en tot allò que fem, no podem planificar ni fer estratègies per a modes determinades”.

Va posar de relleu que el Baix Llobregat aporta el 10,6% del Producte Interior Brut, essent la tercera comarca que aporta més PIB de Catalunya, i que el Govern de la Generalitat hauria de fer l’esforç per millorar el retorn de la riquesa que genera la comarca.

També va destacar que per afrontar els reptes que el municipalisme té per davant, cal un nou model d’administració i de governança. Una administració més propera i el treball en xarxa són les claus per afrontar les assignatures pendents i els reptes de futur.

Finalment va manifestar la seva voluntat de convocar un Consell d’Alcaldes i Alcaldesses el mes de març on es signi una declaració de compromís amb els resultats recollits en els debats del congrés El Baix Llobregat a debat.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here