A les portes de Vistalegre2, Pablo Iglesias ha defensat des de Sant Feliu Llobregat que Podem superi la lògica institucional i incorpori “lluites del carrer que reflecteixin el patiment dels que ho passen pitjor”

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, que aquest divendres al vespre ha fet a Sant Feliu de Llobregat el primer acte conjunt amb el líder del partit a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha assegurat que ell es partidari de la creació del partit dels ‘comuns’, però que hauran de ser les bases del partit a Catalunya qui ho decideixin. 

“Quan diem que Catalunya és una nació ho diem de veritat, i les decisions que prengui Podem, totes les que afectin a la seva sobirania i a la construcció d’un nou espai polític, les hauran de decidir els inscrits del partit i ser respectades per la direcció nacional”, ha sentenciat el líder de Podemos. 

Iglesias també ha dedicat una part del séu discurs a lloar a moviments socials com el de la PAH.“La política està allà on hi ha patiment. Està en els pensionistes, en els desnonats i en aquells que no poden pagar-se les tasses universitàries”, ha explicat. 

L’acte ha viscut un moment de tensió quan Albano-Dante Fachin, secretari general de Podem Catalunya, ha rebut l’esbroncada d’una part del públic. El motiu ha estat la seva defensa d’un model de confluència que incorpori Podem a un moviment més ampli, que previsiblement acabarà cristalitzant en la creació d’un nou partit a Catalunya. El mateix Iglesias ha condemnat les escridassades, dient que “en un acte públic no s’escridassa ningú”. 

Pablo Iglesias, ja en el torn de preguntes, ha sigut autocrític amb l’actual disputa oberta entre Errejón i ell mateix “Crec que ens hem exposat massa. Els mitjans no són el lloc per enfrontar-nos. Cap particularitat ha de frenar el canvi polític”.

Albano Dante Fachin, per la seva banda, ha fet una crida a la unitat de les diferents sensibilitats de la organització. També ha tingut ocasió de criticar els actuals pressupostos aprovats per Junts Pel Si i la CUP, els quals considera que van en contra de la majoria social catalana.


Unes 750 persones han assistit a l’acte a Sant Feliu de Llobregat, a només 9 dies de l’Assemblea Ciutadana Estatal, més coneguda com Vistalegre 2. En ella, els dos màxims representats de Podemos, Iglesias i Errejón, es disputaran dos models organitzatius diferents així com dues llistes separades per liderar el Consell Ciutadà del partit (màxim òrgan executiu).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here