L’eurodiputat ecosocialista, Ernest Urtasun, va visitar la Fira de la Candelera de Molins de Rei, acompanyat de diversos membres d’ICV Molins de Rei i d’ICV Baix Llobregat, des d’on va anunciar que ICV serà a les movilitzacions de condemna al judici dels imputats pel 9N

Des de Molins, Urtasun va defensar el paper històric de la seva organització al Baix Llobregat i en concret a Molins de Rei, on va declarar que ICV ha estat i és referent en moltes lluites de calat, com la integració tarifària de Molins a la zona 1 o la defensa del territori. I va afegir que el repte important ara és “construïr un nou subjecte polític”, tal i com s’està començant a fer a tot el territori. 

Durant la seva visita va saludar diverses entitats locals com els Castellers de Molins, Els Matossers, i a la premsa local; així com a la delegació d’Amnisitia Internacional del Baix Llobregat que eren recollint signatures per la campanya “Casa nostra és casa vostra”. Urtasun va poder presenciar una part d’una performance sobre la situació de les persones refugiades, destinada a sacsejar consciències, i va lloar la tasca de la organització, amb la que ell està totalment implicat. 

Interpel.lat pels mitjans sobre el judici aquesta setmana a Mas, Ortega i Rigau per desobediència i prevaricació per posar les urnes el 9-N; Urtasun va defensar que la “judicialització del que és un conflicte polític és un gravíssim un error i és un camí pel qual no hem de continuar, perquè és un camí perillosíssim”. 

“Portar a algú davant dels tribunals per haver posat les urnes ens sembla totalment inacceptable, i des d’aquesta punt de vista dilluns i haurà presència d’ICV i del grup parlamentari a la concentració” va explicar l’eurodiputat, que va insistir en que “cal no judicialitzar el conflicte polític sinó obrir una taula de diàleg de veritat, perquè fins ara la operació diàleg del PP ha estat més de maquillatge que de qualsevol altra cosa”.

“Nosaltres creiem que és urgent que es posi en marxa un diàleg entre Estat, Generalitat i també la Unió Europea, i que això és fonamental per a que es desbloquegi la situació de conflicte, desbloqueig que només pot passar per un referèndum, que és el que nosaltres plantegem” va declarar Urtasun.

Preguntat per la premsa sobre les declaracions de Garcia Albiol en referència a una possible intervenció per part de l’Estat a la Generalitat, el dirigent ecosocialista va dir que “parlar d’aquest tipus d’escenaris ara mateix no pertoca i des del meu punt de vista és una frivolitat especular sobre això”. 

“Tenim el Pacte pel Referèndum a Catalunya, que es va reunir aquesta setmana, on hi son representandes totes les forces polítiques partidàries del referèndum i també actors de la societat civil. Aquest Pacte pel Referèndum ha dit de forma molt clara que és la seva voluntat cercar els acords i els pactes necessaris, tant amb l’Estat com amb la UE, per tirar endavant un referèndum i és en aquesta línia amb la que hem de treballar, en la línia del diàleg per fer el referèndum possible. Anticipar escenaris ara no toca i menys especular amb la possibilitat d’una intervenció de l’Estat a la Generalitat”, va sentenciar Urtasun.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here