Segons les dades publicades per l’Observatori, l’ocupació hotelera del quart trimestre de 2016 és del 66,3% a hotels i del 57,2% a apartaments del Baix Llobregat

L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta respecte el quart trimestre de 2015 però disminueix respecte el trimestre anterior. Es registra l’ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 8 anys.

Vacances és el principal motiu d’estada en apartaments i negocis en hotels del Baix Llobregat. Els establiments de categoria inferior i els ubicats a la zona Delta són on negocis ha tingut major pes en les estàncies del trimestre.El principal canal de reserva ha estat el directe (42% del total de reserves en hotels) i el del propi establiment (52% del total de reserves en apartaments). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 68%) i dels apartaments (93%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 61,6€. Les tarifes disminueixen tant respecte el trimestre anterior però disminueixen respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

Augmenta el motiu d’estada per negocis i reunions amb amics i familiars respecte el trimestre anterior i augmenta salut i negocis respecte el quart trimestre de 2015. El motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació dels apartaments ha estat vacances, seguit dels negocis i reunions familiars o d’amics.

El quart trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i espanyol en hotels. Augmenta el pes dels clients anglesos, estatunidencs i italians en els apartaments del Baix Llobregat. En els hotels, els clients alemanys, escandinaus i xinesos augmenten el seu pes en el conjunt de clients estrangers. Els clients procedents de Catalunya i Galícia són els que més augmenten en els clients nacionals dels apartaments, en els hotels són els gallecs i aragonesos.

L’ocupació observada supera a l’ocupació prevista. El principal indicador del clima empresarial del sector hosteler (restauració i allotjament, principalment), la marxa del negoci, continua presentant valors positius.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here