La Sala dels Àustries del Palau Falguera va ser l’escenari de la presentació oficial del projecte ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’ i de la designació de Sant Feliu de Llobregat com la primera ciutat que tindrà l’honor d’exercir la capitalitat al llarg de l’any 2017

A l’acte va participar l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José; el director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig; el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa; i la responsable de l’àrea esportiva del CB Santfeliuenc, Victoria Ceprián. També han intervingut els vicepresidents i representants del bàsquet femení a la Federació Catalana de Basquetbol, Maria Lluís i Enric Prats.

La ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’ és un nou projecte engegat des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la intenció i l’objectiu final de potenciar el paper de la dona dins aquest esport i en el marc d’una localitat, al llarg de tot un any. 

La iniciativa s’engega a Sant Feliu, coincidint amb un any especial pel bàsquet local, ja que aquesta mateixa setmana s’han presentat els actes per iniciar la commemoració del 90è aniversari del club més emblemàtic de la ciutat, el CB Santfeliuenc. Aquest aniversari tan especial ha comptat també amb el suport del FC Barcelona, qui dóna nom al bàsquet femení de l’entitat des de fa un temps.

Durant l’acte de presentació de la iniciativa, l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va assegurar que és “tota una satisfacció per a la ciutat exercir la primera capitalitat del bàsquet femení”. 

En la mateixa línia es va expressar Victoria Ceprián, responsable de l’àrea esportiva del CB Santfeliuenc, qui va recordar com ha canviat el panorama del bàsquet femení des que ella va començar a jugar en el primer equip de noies de la ciutat l’any 1977, mentre que ara “els equips femenins estan perfectament integrats”. Ceprián va dir també que des del club es farà “tot el possible perquè aquesta capitalitat sigui recordada”.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, va confiar que “l’exemple d’aquesta celebració sigui el mirall de cara a que altres ciutats s’hi sumin i que el bàsquet sigui cada vegada més important a Catalunya”.

Entre els molts actes que se celebraran en el marc de la ‘Capitalitat del Bàsquet Femení’ destaca la Trobada de totes les escoles de Sant Feliu a la plaça de la Vila, on se celebrarà un torneig 3×3 al carrer. La idea és fer participar totes les noies de la ciutat en una festa de bàsquet, activitats, globus, inflables, música, etc., i en un lloc tan emblemàtic com és la plaça de la Vila.

Així mateix, i de la mà de l’FCBQ, el Barça-CBS i l’Ajuntament, també s’organitzaran d’altres activitats com clínics de formació per a entrenadors, taules rodones, partits de les Seleccions Catalanes o les fases finals dels Campionats de Catalunya Júnior Femení Preferent i Copa Catalunya Femenina, entre moltes altres activitats.

La capitalitat de Sant Feliu en el bàsquet femení té en l’horitzó una altra gran fita que es durà a terme l’any 2018, quan Espanya serà seu del Mundial de bàsquet femení, en l’anomenat Universo Mujer, una oportunitat de mostrar al món com es fan les coses i en quin punt es troba en aquests moments. L’FCBQ, seguint la línia estratègica iniciada fa anys, de potenciació de l’esport femení, vol posar en marxa un projecte innovador on el protagonisme és del binomi dona-bàsquet.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here