L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha aprofitat la visita institucional que aquest dimecres 15 de febrer ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a l’Ajuntament d’Esplugues, per plantejar una sèrie de questions pendents al municipi

Entre elles, Díaz ha destacat la creació de dues parades noves de la línia L3 a Esplugues, una reivindicació històrica de la ciutat “imprescindible no només per a la ciutat, sinó també per poder arribar des de tota l’àrea metropolitana a l’Hospital Sant Joan de Déu i a les àrees econòmiques del centre de la ciutat”. Aquest projecte està inclòs al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020, així com l’arribada de la línia R3 de Rodalies, des de Cornellà fins a Zona Universitària de Barcelona, passant per Esplugues.

Un altre tema que ha centrat l’atenció de l’alcaldessa en la seva trobada amb el president ha estat la sanitat pública, amb la necessitat de vetllar perquè es compleixi l’esmena incorporada per millorar l’atenció, que a Esplugues implicaria obrir un nou CAP al barri de Can Clota, com a tercer ambulatori del municipi. Altres qüestions comentades han estat la residència per a persones amb discapacitats de Ca n’Oliveres, diversos projectes de la Llei de Barris o l’adequació de l’autopista B23 al seu pas per Esplugues.

Durant la visita institucional, també s’ha parlat del compromís del Parlament pel pagament del deute del Govern de Catalunya amb els ajuntaments, que han assumit, en temps de crisi, moltes tasques fora de les seves competències que la Generalitat ha deixat de fer. La quantitat pendent de cobrament el dia d’avui és de 2.223.239,34 €.

Finalment, Pilar Díaz ha ressaltat alguns dels projectes i fortaleses del municipi, com el Pacte per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació de qualitat d’Esplugues 2016-2019, el Codi de Bon Govern, orientat a la participació i a la transparència, les bones dades de seguretat, la baixa pressió fiscal en un Ajuntament sanejat i la modernització dels polígons industrials perquè siguin “més flexibles, amb serveis i convertir una part de la zona industrial en el 22@ del Baix Llobregat”.

Prèviament, Puigdemont i Pilar Díaz, acompanyats del delegat del Govern de la Generalitat a la demarcació de Barcelona, Miquel Àngel Escobar, i del conseller de Salut, Antoni Comín, han assistit a una reunió de presentació del futur Cancer Center a l’Hospital Sant Joan de Déu amb responsables del projecte.

Font: Ajuntament d’Esplugues 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here